Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Slavii čeká nejspíš dvoutýdenní karanténa. Vstup do nové sezony nemusí stihnout

Hráči fotbalové Slavie skončili v karanténě, kterou mají předběžně nařízenou do 24. srpna. Na twitteru o tom informoval šéf klubu Jaroslav Tvrdík. Pokud by skutečně nesměli hráči do žádného utkání v následujících dvou týdnech nastoupit, znamenalo by to komplikace pro úvod fotbalové ligy. Slavie má totiž v neděli 23. srpna odehrát utkání s Českými Budějovicemi.

"Karanténa Slavie s možností dílčího tréninkového procesu podle výsledků pátečních testů je předběžně nařízena do 24. 8. 2020," napsal Tvrdík na twitteru.

Testování na přítomnost viru covid-19 mezi hráči a realizačním týmem na soustředění v Rakousku odhalilo jeden pozitivní případ. Mužstvo se proto dnes vrací do České republiky,.

„Následný postup v návaznosti na pozitivní nález jsme jako klub konzultovali s Hygienickou stanicí hlavního města Prahy, která nařídila hráči s pozitivním nálezem domácí karanténu a zbytku mužstva doporučila návrat do České republiky. S přijetím těchto hygienických opatření se tak hráči společně s realizačním a podpůrným týmem vrací do Prahy. Klub je neustále v součinnosti s hygienickou stanicí a řídí se jejími závaznými pokyny,“ popisuje situaci tiskový mluvčí klubu Michal Býček.

Pro Slavii jde o druhý případ nákazy v klubu. V květnu před obnovením první ligy po přestávce zaviněné pandemií byl koronavirus objeven u jednoho z fotbalistů širšího kádru. Celek z Edenu kvůli tomu tehdy zrušil přípravný duel s Jihlavou a tým strávil dva dny v karanténě.

Foto SK Slavia Praha

Štítky Sport, fotbal, koronavirus, první, Slavia, SK Slavia Praha, karanténa, Jaroslav Tvrdík, SK Dynamo České Budějovice, Česko, Hygienická stanice hlavního města Prahy, Rakousko, Twitter, Krajská hygienická stanice, FC Vysočina Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavii čeká nejspíš dvoutýdenní karanténa. Vstup do nové sezony nemusí stihnout  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.