Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Sparta porazila Plzeň 2:1 a postupuje do finále domácího poháru. Tam ji čeká Liberec

Fotbalisté Sparty porazili v semifinále domácího poháru MOL Cupu Plzeň 2:1 a poprvé od roku 2014 postoupili do finále. V něm nastoupí 1. července proti Liberci na jeho hřišti. O šestou soutěžní výhru Letenských za sebou se už v prvním poločase postarali brankami Guélor Kanga z penalty a Libor Kozák, hosté snížili až v 90. minutě zásluhou Milana Havla. Západočeši ve dvanáctém soutěžním utkání pod trenérem Adrianem Guľou poprvé prohráli.

Pražané se z trofeje naposledy radovali právě v roce 2014, kdy v penaltovém rozstřelu zdolali Plzeň a po triumfu v lize završili double. Sparta poté v létě zdolala Viktorii i ve finále domácího Superpoháru, od té doby čeká na jakoukoliv trofej.

Finále bude hostit Slovan, jelikož byl k hracímu dni semifinále hůře postaven v nejvyšší soutěži. Oba celky se ještě předtím utkají v sobotu na Letné v prvním kole ligové nadstavbové skupiny o titul.

Semifinále MOL Cupu se původně mělo hrát v dubnu, kvůli koronavirové pandemii ale bylo odloženo. Na stadionu po dalším uvolnění opatření proti nemoci covid-19 mohlo být 2500 osob včetně všech aktérů zápasu, do hlediště na Letné se tak dostalo kolem 2000 permanentkářů.

Sparta Praha - Viktoria Plzeň 2:1 (2:0)

Branky: 15. Kanga z pen., 28. Kozák - 90. Havel.
Rozhodčí: Pechanec - Kubr, Vaňkát - Marek (video).
ŽK: Kanga, Štetina, Krejčí, Loučka (asistent trenéra) - Bucha, Limberský, Havel, Chorý.
Diváci: omezený počet (limit 2500 osob na stadionu).
Sparta: Heča - Sáček, Štetina, Hancko, Frýdek (88. Karlsson) - Krejčí - Vindheim, Kanga, Dočkal (62. Trávník), Hložek (76. Hanousek) - Kozák (62. Tetteh). Trenér: Kotal.
Plzeň: Hruška - Havel, Pernica, Brabec, Limberský (46. Kovařík) - Bucha, Kalvach, Čermák (86. Hořava) - Kayamba, Beauguel (46. Chorý), Kopic (72. Mihálik). Trenér: Guľa.

Autoři | Foto Facebook AC Sparta Praha

Štítky pohár, fotbal, Sparta, Liberec, FC Viktoria Plzeň, AC Sparta Praha, finále, FC Slovan Liberec, Milan Havel, Libor Kozák, semifinále, MOL Cup, Adrián Guľa, Guélor Kanga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta porazila Plzeň 2:1 a postupuje do finále domácího poháru. Tam ji čeká Liberec  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.