Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Sparta porazila Bohemku 1:0. O vítězném gólu rozhodlo video

Tým Bohemians Praha 1905 v sobotu přivítal v Ďolíčku pražského soka, kterým byla Sparta. I přesto, že klokani v předešlých třech zápasech dokázali vždy zvítězit, tak na Letenské tentokrát neměli. Sparta nad Bohemkou vyhrála 1:0 a celý zápas měla herně navrch, o vítězném gólu ale rozhodnul VAR.

I když byli fotbalisté Bohemians v prvních minutách zápasu aktivnější, první velkou šanci si připsala hostující Sparta. Hancko napřáhl v 5. minutě z hranice šestnáctky po přihrávce od Dočkala. Jeho pokus šel ale vysoko nad.

Tlak pouze na jednu branku

Dalšímu průběhu zápasu jednoznačně kralovala Sparta a diktovala tempo hry. Hostující fotbalisté drželi více míč a snažili se o gólovou akci. Ta ale ne a ne přijít. Domácí hráli obezřetně a nedělali zbytečné chyby.

Během prvního poločasu se klokanům nepovedlo ani jednou vystřelit a nepřipsali si ani jeden roh. Zato Sparťané vystřelili celkem šestkrát, ale na bránu z toho šel pouze jeden pokus. Do šaten tak šli oba týmy za stavu 0:0.

Do druhé půle už nenastoupil Libor Kozák, který se v dosavadním průběhu utkání příliš nepředvedl. Trenér Kotal na hřiště poslal Tetteha, který se naposledy trefil v derby proti Slavii.

Obléhání domácí branky pokračovalo i nadále, ale Sparťané nedokázali vymyslet nebezpečnou šanci. Naopak domácí diváky zvedl ze sedadel Hronek, který se postaral o první střelu klokanů v zápase. V 71. minutě si zpracoval přetažený centr a z ostrého úhlu zkusil štěstí. Heča ale vyrazil míč na roh.

Tým Bohemians se dvacet minut před koncem dostal více do hry a zkoušel vytvořit útočnou šanci. Nejzajímavějším momentem ale byl nafilmovaný pád v šestnáctce, za který si Ljovin také vysloužil žlutou kartu.

Nesprávně odmávaný ofsajd

V 85. minutě obdržel Dočkal od spoluhráče přihrávku do běhu a míč rychle poslal před bránu Bohemians, kde nabíhal Tetteh. Ten dokázal míč procpat do sítě. Pomezní rozhodčí ale odmával ofsajd, takže branka neplatila. Rozhodnutí pomezního si ale ještě nechal přezkoumat na videu hlavní sudí a gól Sparty přeci jenom uznal. Bořek Dočkal měl do ofsajdu daleko.

Domácí fotbalisté výrok neuměli zkousnout a u rozhodčího reklamovali, že po odmávání už přestali hrát. Sudí musel kvůli vyostřené atmosféře dojít až k domácí lavičce a rozdal i žluté karty.

V posledních minutách utkání se už nic podstatného nestalo a o vítězný gól Sparty se postaral vystřídaný Benjamin Tetteh. Sparta se díky této výhře 1:0 nad Bohemkou posunula na čtvrté místo v tabulce a připsala si třetí výhru v řadě.

Bohemians Praha 1905 - AC Sparta Praha 0:1 (0:0)

Branky: 85. Tetteh (Dočkal)

Karty: 17. Mosquera (BOH), 28. Hronek (BOH), 53. Osmančík (BOH), 78. Ljovin (BOH) – 36. Štetina (SPA), 58. Dočkal (SPA)

Bohemians Praha 1905: Valeš – M. Dostál, Köstl, Bederka, Bartek – Jindřišek (C), Ljovin (89. Keita) – Květ (57. Vodháněl), Hronek (71. Vaníček), Hůlka – Mosquera (46. Osmančík).
Náhradníci: P. Le Giang – Keita, Krch, Vaníček, Vodháněl, Schumacher, Osmančík.

AC Sparta Praha: Heča – Sáček (75. Vindheim), Hancko, Štetina, M. Frýdek – Trávník (89. Karabec) – Hložek, Kanga, Dočkal (C) (89. Mandjeck), Moberg Karlsson (78. Matěj Hanousek) – Kozák (46. Tetteh).
Náhradníci: Nita – Costa, Karabec, Vindheim, Tetteh, Mandjeck, Matěj Hanousek.

Rozhodčí: Proske – Kotík, Dresler (Adámková)

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook AC Sparta Praha

Štítky AC Sparta Praha, Bohemians Praha 1905, fotbal, Bohemians 1905, vítězný gól, Bořek Dočkal, Benjamin Tetteh, fotbalista, Libor Kozák, Matěj Hanousek, SK Slavia Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta porazila Bohemku 1:0. O vítězném gólu rozhodlo video  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.