Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Letenští se posunuli na páté místo, Teplice porazili 3:0. Klokani vyhráli potřetí v řadě

Sparta po vysokém vítězství nad Karvinou zažila ve středu opět střelecký večer. Doma porazila Teplice 3:0 a posunula se tak na páté místo v tabulce. Tým Bohemians Praha 1905 také pokračuje ve vítězné sérii a předposlední Opavu porazil 1:0.

Sparťané rozhodli o výhře už v první půli

Spartu po první jarní výhře v lize čekal soupeř z Teplic. Návrat do sestavy zažil Libor Kozák, který nakonec na sebe strhnul výhru Sparty a postaral se o všechny góly v utkání, dva si připsal na své konto a navíc zařídil penaltu.

Už do úvodu byl Kozák velmi aktivní a dostával se do nadějných šancí. Spoluhráči na něj směřovali řadu přihrávek a tepličtí beci měli co dělat, aby pražského dlouhána ubránili. Ve 21. minutě se už ale Kozák dokázal prosadit. Dočkalovu ránu teplický gólman pouze vyrazil před sebe, čehož využil právě sparťanský útočník a míč doklepl do brány.

Kozák byl také u druhého gólu Sparty. O dvě minuty později ho totiž k zemi v šestnáctce srazil Grigar, který mu skočil pod nohy a rukou o něj zavadil. K nařízené penaltě se postavil Kanga a s proměněním neměl problém. Díky pomalému rozběhu viděl, že Grigar skáče doleva a míč poslal na druhou stranu.

Kozákovi se dařilo

Další rána pro teplické fotbalisty přišla ve 41. minutě. Druhý gól si mohl připsat opět Libor Kozák, i když se nejednalo o žádnou líbivou akci, ale účel světí prostředky. Dočkal nejdříve poslal balon do vápna, kde se srazili Grigar s Vondráškem. Míč se nakonec odrazil ke Kozákovi, který ho s pomocí Grigara a tyčky dokázal protlačit do sítě.

Hned na začátku druhé poloviny utkání opět zahrozili Letenští. Z protiútoku vykombinovali akci až ke Kozákovi, který měl šanci skórovat do téměř prázdné brány. To se mu ale nepovedlo, následně se nedokázal prosadit ani Kanga.

Ve zbytku utkání už diváci neviděli tak atraktivní hru. Sparta měla na míči převahu a Teplice neuměli najít recept na domácí obranu. Světlou výjimkou byla akce v 65. minutě, kdy Hýbl centrem z levé strany našel nabíhajícího Žitného, který ale zakončil pouze slabou střelou. S tou si poradil gólman Heča.

Sparta po dlouhé době udržela čisté konto a hlavně díky skvělému výkonu Libora Kozáka nakonec vyhrála 3:0 nad Teplicemi. Touto výhrou se Letenští posunuli na páté místo Fortuna ligy a postupně se prodírají do skupiny, která se v závěrečné fázi ligy utká o titul.

AC Sparta Praha - FK Teplice 3:0 (3:0)

Branky: 21. Kozák, 25. Kanga (pen.), 41. Kozák

Karty: 62. L. Krejčí (SPA) – 40. Kučera (TEP), 47. Čmovš (TEP)

AC Sparta Praha: Heča – Sáček, Hancko, Costa, M. Frýdek – L. Krejčí (63. Trávník) – Hložek (46. Vindheim), Dočkal (C) (71. Karabec), Kanga, Moberg Karlsson (46. Matěj Hanousek) – Kozák (78. Tetteh).
Náhradníci: Nita – Karabec, Matěj Hanousek, Mandjeck, Vindheim, Tetteh, Trávník.

FK Teplice: Grigar – Vondrášek, Mareček, Čmovš, Hýbl (82. Paradin) – Žitný (77. Radosta), Nazarov, Kučera, Trubač (64. Černý) – J. Mareš (C) (64. Moulis), Jakub Řezníček.
Náhradníci: Jakub Diviš – Černý, Paradin, Moulis, Radosta, Shejbal, Emmer.

Rozhodčí: Hocek – Šimáček, Poživil

Třetí výhra v řadě pro Bohemians Praha 1905

Bohemka po dvou zápasech doma tentokrát vycestovala na stadion soupeře, konkrétně je čekal tým SFC Opava, který okupuje předposlední místo tabulky. Dosud klokani dokázali v obou zápasech po „koronavirové“ pauze svého soka přestřílet a slavili vždy zisk tří bodů. Stejně tomu bylo i ve středu na Městském stadionu v Opavě, jenom těch gólů diváci příliš neviděli.

Během prvního poločasu se urodily pouze dvě nebezpečné šance. Už v 6. minutě se ke střele zhruba z dvaceti metrů dostal Bojan Dordić, který zamířil k pravé tyči. Tento pokus ale chytil hostující gólman Le Giang.

Další příležitost k prvnímu gólu měli opavští fotbalisté ve 29. minutě, kdy se k přímému kopu postavil Pavel Zavadil. Jeho střela přes zeď šla ale těsně vedle branky. Fotbalisté Bohemians nedokázali během prvního poločasu ani jednou vystřelit.

Bohemka využila minimum šancí

Největší šance Opavy přišla v 50. minutě, když Zavadil opět rozehrával standardní situaci. Svým centrem našel Žídka, který míč posunul na Texla. Ten ale naneštěstí pro domácí trefil pouze tyčku. V 57. minutě nadvakrát vystřelil zkušený Zavadil, poprvé jeho pokus zablokovala obrana, druhá střela šla těsně nad.

I přesto, že klokani nebyli v zápase s Opavou lepším týmem a co se týče šancí zaostávali, tak vstřelili jediný gól zápasu. Běžela 72. minuta a z ničeho nic přišla gólová akce hostů. Vladislav Ljovin si zpracoval centr od Mosquery a přihrál na střed Pulkrabovi. Ten se s míčem otočil, a i díky teče od opavského obránce dostal balon do sítě. Domácí fotbalisté už nedokázali zbylý čas zápasu zužitkovat a své třetí vítězství v řadě si tak připsal tým Bohemians.

SFC Opava - Bohemians Praha 1905 0:1 (0:0)

Branky: 72. Pulkrab (Ljovin)

Karty: 31. Juřena (OPA), 35. Žídek (OPA) – 34. Nečas (BOH), 56. Krch (BOH), 88. Köstl (BOH)

SFC Opava: Fendrich – Harazim, Rychlý, Žídek (C), Helešic – Sus (70. Mondek), Souček (58. Jursa), Zavadil, Dordić (70. Schaffartzik) – Texl (89. Jan Řezníček) – Juřena.
Náhradníci: Lasák – Jan Řezníček, Jursa, Hrabina, Schaffartzik, Mondek, Hošek.

Bohemians Praha 1905: P. Le Giang – Köstl, Krch (C), Hůlka – M. Dostál, Ljovin, Vacek (46. Květ), Schumacher – Vodháněl (46. Mosquera), Pulkrab (90+1. Keita), Nečas (60. Puškáč, 83. Vaníček).
Náhradníci: Valeš – Keita, Šmíd, Mosquera, Květ, Vaníček, Puškáč.

Rozhodčí: Ardeleanu – Hrabovský, Caletka

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook AC Sparta Praha

Štítky AC Sparta Praha, Bohemians Praha 1905, FK Teplice, SFC Opava, fotbal, Bohemians 1905, Libor Kozák, MFK Karviná, Pavel Zavadil, fotbalista, Bojan Djordjic, Matěj Hanousek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letenští se posunuli na páté místo, Teplice porazili 3:0. Klokani vyhráli potřetí v řadě  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.