Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Slávisté urvali těsnou výhru 1:0 nad poslední Příbramí, o jediný gól zápasu se postaral Musa

Vedoucí Slavii čekal v úterý poslední tým ligové tabulky 1. FK Příbram. Tento rozdíl mezi oběma soupeři ale nebyl tak výrazný, jak by fanoušci mohli očekávat. Příbram dokázala Pražanům dlouho vzdorovat. Nakonec ale tři body pro Slavii vystřelil v 82. minutě Petar Musa.

Pražané vlétli do souboje s Příbramí velice aktivně a do šestnáctky posílali jeden centr za druhým. Z žádného se ale vyložená tutovka neurodila. K nejzajímavější situaci během prvního poločasu došlo v 11. minutě, kdy Stanciu přízemní střelou trefil tyč, odražený míč do brány následně doklepnul Tecl. Gól ovšem kvůli ofsajdu neplatil.

Hosté měli ze hry v úvodní půlhodině sice více, ale ve 25. minutě mohli klidně obdržet první gól. Z rozehrávky standardní situace se dostal k míči Kingue, který hlavičkoval směrem k brance. Míč ale obrana Slavie zablokovala a následná střela Jana Rezka už branku neohrozila, šla totiž vysoko nad.

Tecl versus Melichar

Stanislav Tecl nastoupil už do třetího zápasu v řadě v základní sestavě a Trpišovský tak do něj i v souvislosti se zraněným Olayinkou vkládá důvěru. V posledních kolech ale často pálil velmi nadějné šance. Proti Příbrami bylo vidět, že si chce spravit chuť, ale v úvodní půli si dvakrát vylámal zuby nad devatenáctiletým gólmanem Martinem Melicharem. Ani ve zbytku zápasu se už nedokázal prosadit.

Příbramští fotbalisté dokázali Slávistům trpělivě vzdorovat. O tom, že se hostující Slavii nedařilo předvádět výkon hodný prvního týmu tabulky, svědčil také počet střel na bránu, který se po hodině hry zastavil na čísle 2.

Nejnadějnější akcí sešívaných ve druhém poločasu byla hlavička Traorého, kterého krásným centrem našel obránce Coufal. Hlavičce Traorého ale scházela přesnost a větší důraz, Melichar tak míč bez problému chytil a dále tak držel šance svého týmu na bodový zisk.

Příbramskému Melicharovi zatrnulo v 74. minutě zápasu. Ke standardní situaci se totiž postavil Stanciu a vyzkoušel vypálit rovnou na branku. Ze zhruba 25 metrů ale rumunský záložník trefil pouze tyč.

Vydřený gól na konci zápasu

Slávisté se nechtěli spokojit s bezgólovou remízou a svůj tlak na konci zápasu stupňovali. Příbram už nestíhala zneškodňovat všechny šance a přeci jenom obdržela gól. Petar Musa nohejbalově z voleje zavěsil odražený míč do příbramské branky a v 82. minutě poslal Slavii do vedení 1:0. Na oslavu tohoto vydřeného gólu se k Musovi seběhla do rohu hřiště téměř celá lavička pražského týmu.

Svěřenci Petra Horvátha už v posledních minutách riskovali a všichni hráči zamířili do útoku. Pražané si ale těsné vítězství pohlídali a z venkovního utkání si odvážejí tři body. V dalším kole pražský celek čeká Plzeň, která je aktuálně na druhém místě Fortuna ligy.

1.FK Příbram - SK Slavia Praha 0:1 (0:0)

Branky: 82. Musa

Karty: 90+1. Júsuf Hilál (SLA), 90+4. Hellebrand (SLA)

1.FK Příbram: Melichar – Kvída (68. Michal Škoda), Kingue, Dramé, Nový – Antwi (67. Pazdera), Tregler, Soldát (84. Hájek), Zorvan (74. Slepička), Jan Rezek (C) (83. Cmiljanović) – Polidar.
Náhradníci: Kočí – Pazdera, Slepička, Michal Škoda, Cmiljanović, Hájek, Šimek.

SK Slavia Praha: O. Kolář – Coufal, Kúdela, Zima, Bořil (C) – Traoré, Takács (68. Musa) – Masopust (59. Hellebrand), Stanciu (86. Frydrych), Provod – Tecl (86. Júsuf Hilál).
Náhradníci: Kovář – Mo. Tijani, Hellebrand, Oscar, Frydrych, Júsuf Hilál, Musa.

Rozhodčí: Pechanec – Hájek, Horák

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook SK Slavia Praha

Štítky SK Slavia Praha, 1.FK Příbram, fotbal, 1. FK Příbram, Petar Musa, Stanislav Tecl, Jan Rezek, Michal Škoda, FC Viktoria Plzeň, 1. česká fotbalová liga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slávisté urvali těsnou výhru 1:0 nad poslední Příbramí, o jediný gól zápasu se postaral Musa  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.