Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTO, VIDEO: Fanoušci, kam se podíváš. Bohemce se fandilo z balkonů, štaflí i stromu

Na stadion sice nemohli, ve sledování utkání jim však nikdo zabránit nemohl. Řeč je o fanoušcích Bohemky, kteří během včerejšího utkání s Teplicemi využili toho, že Ďolíček patří mezi poslední otevřené stadiony v Česku. Zápas tak sledovali ze štaflí, balkonů okolních domů nebo z koruny stromu.

„Nemohli jste být na stadionu, ale vždycky jste s námi! Na balkonech, na střechách, v ulicích a dokonce i na topolech. Skandování za plotem bylo super. Díky,“ poděkoval po zápase klub na svém facebookovém profilu.

Ďolíček sice splňuje licenční podmínky pro nejvyšší fotbalovou soutěž, patří však mezi nejzastaralejší stadiony v lize. Svým geniem loci však patří mezi kultovní stadiony. Tím, že je situován do městské zástavby, dovoluje sledování zápasů například z okolních balkonů nebo třeba z korun stromů.

To potvrdil například fanoušek, který se živí výškovými pracemi. Ten pro utkání s Teplicemi vyměnil tribunu za korunu korunu vzrostlého stromu. „Topoly mají měkké dřevo, tak jsem nelezl moc vysoko. Původně jsem chtěl až do špice, ale to by asi prdlo,“ napsal fanoušek, který s pivem v ruce sledoval zápas z horolezecké lavičky.

Skupinky fanoušků vzaly útokem také balkony v okolí, kde vyvěsily například transparent s nápisem „vždy jsme s vámi“. Mezi hrstku příznivců Bohemky na stadionu se dostal například věrný fanoušek Klokanů, herec Ivan Trojan. Do povolené kvóty 300 lidí na stadionu se vešli i VIP permanentkáři Bohemians, kteří svůj tým v průběhu zápasu hnali kupředu.

Klokani nakonec zaslouženě naplno bodovali, když Teplicím nasázeli čtyři branky. Tři body zařídili v 25. kole Josef Jindřišek z penalty, Petr Hronek, vlastní gól Jevgenije Nazarova a Kamil Vacek. Pražané se díky druhé výhře za sebou přiblížili na rozdíl tří bodů desáté Olomouci, která drží poslední příčku zaručující start ve skupině o pohárovou Evropu. 

Ohodnoť článek

Foto Bohemians Praha

Štítky fotbal, Bohaminas Praha, fanoušci, Fortuna liga, balkon, Bohemians 1905, FK Teplice, Česko, štafle, SK Sigma Olomouc, Kamil Vacek, Ivan Trojan, Josef Jindřišek, Petr Hronek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO, VIDEO: Fanoušci, kam se podíváš. Bohemce se fandilo z balkonů, štaflí i stromu  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.