Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Sparta prohrála s Plzní 1:2 a stále čeká na první jarní výhru, Bohemka rozdrtila Teplice 4:0

První zápas po neplánované pauze kvůli koronaviru čekal ve středu dva pražské celky. Tým Bohemians 1905 nastoupil v Ďolíčku proti Teplicím, Spartu doma zase čekal duel s Plzní. Klokani rozstříleli Teplice 4:0, Sparta ale nedokázala vzdorovat plzeňským fotbalistům a prohrála 1:2.

Sparta opět bez výhry

Sparta šla do zápasu proti Plzni s vědomím, že během jarní části ligy zatím ani jednou plně nebodovala. Po pauze je navíc nečekal zrovna jednoduchý soupeř, Plzeň i díky bodové impotenci Slavie na jaře doháněla vedoucí tým tabulky.

Více šancí v prvním poločasu si vypracovala hostující Plzeň. Konkrétně se mohl dvakrát prosadit Čermák, který našel v 17. minutě propadnutý míč po přihrávce Limberského, ale nakonec nedokázal skórovat. O tři minuty později se opět dostal k zakončení, to putovalo ale mimo branku.

Kalvachova střela z dálky otevřela skóre

Ve 26. minutě nenaznačovala probíhající akce Plzně, že by se měli domácí obávat z obdrženého gólu. Lukáš Kalvach od Čermáka ve středu hřiště převzal míč a moc se s tím nepáral. Přízemní střelou dokázal překonat sparťanského gólmana a poslal svůj tým do vedení 1:0.

Po prvním gólu zápasu oba týmy začaly dělat chyby v rozehrávce a hra se trochu zvolnila. Ani jeden tým do konce poločasu už nedokázal se stavem zahýbat a do šaten tak šli Sparťané jako horší celek.

Sparta obdržela druhý gól v 52. minutě, tentokrát využila Plzeň nedůrazné bránění domácích a Beauguel krásnou dělovkou o břevno poslal hosty do dvougólového vedení. Francouzského útočníka našel před brankou Kovařík, který sebral volný míč u vzdálenější tyče.

Břevno sparťanské branky zazvonilo také o pár minut později. Sparťané měli ovšem tentokrát štěstí a střela Kayamby se pouze odrazila pryč. Pražští fanoušci, kteří museli zápas sledovat většinou v televizi, si tak mohli oddechnout.

Sparta usilovala o remízu až do samotného konce

Většinu času směrem dopředu hrála kvalitněji Plzeň. Do tlaku se domácí dostali zejména až v poslední dvacetiminutovce. V koncovce ale Pražanům scházela přesnost. Plzeňským fotbalistům se dařilo většinou střelecké pokusy zablokovat.

Sparta dokázala přeci jenom snížit a byl u toho střídající Libor Kozák. Tři minuty před základní hrací dobou si Kozák naběhnul na Vindheimův centr a pustil se do souboje s Hruškou. Z chumlu hráčů se míč odrazil ke Karlssonovi a ten i se štěstím překonal plzeňského gólmana. V nastavení, které trvalo ještě dalších šest minut, se Plzeň strachovala o své vedení. Pražská Sparta tlačila míč do Hruškovy branky, co to šlo, ale nakonec se jim to nepodařilo. Zápas tak skončil vítězstvím 2:1 pro Plzeň.

AC Sparta Praha - FC Viktoria Plzeň 1:2 (0:1)

Branky: 87. Moberg Karlsson (Kozák) – 26. Kalvach (J. Kovařík), 52. Beauguel (J. Kovařík)

Karty: 81. Costa (SPA), 83. L. Krejčí (SPA), 90+1. Štetina (SPA), 90+7. Kanga (SPA), 90+7. Kozák (SPA) – 22. Kalvach (PLZ), 38. Limberský (PLZ), 50. Řezník (PLZ)

AC Sparta Praha: Heča – Vindheim, Štetina, Costa, Hancko – L. Krejčí, Sáček (64. Moberg Karlsson) – Dočkal (C) (82. Kozák), Kanga, Hložek (81. M. Frýdek) – Tetteh.

Náhradníci: Nita – Matěj Hanousek, M. Frýdek, Moberg Karlsson, Trávník, Karabec, Kozák.

FC Viktoria Plzeň: A. Hruška – Řezník, Hejda, Brabec (C), Limberský – Bucha, Kalvach, Al. Čermák – Kayamba (77. J. Kopic), Beauguel (72. Chorý), J. Kovařík (90+1. Mihálik).

Náhradníci: Sváček – J. Kopic, Hořava, Chorý, Mihálik, M. Havel, Pernica.

Rozhodčí: Berka – Nádvorník, Vlček

Bohemka přejela Teplice

Poměrně jasným výsledkem 4:0 porazili klokani hosty z Teplic. První gól zápasu vstřelil díky nařízené penaltě ve 12. minutě Josef Jindřišek, který svoji střelu umístil po zemi k tyči. Dalo by se říct, že Teplice darovaly fotbalistům Bohemians i druhý gól, který přišel zhruba deset minut po tom prvním. Domácí Hronek vypíchnul Kučerovu přihrávku a šikovně si narazil s Pulkrabem. Zblízka si pak Hronek už poradil s teplickým brankářem a bez problému ho prostřelil.

Tým Bohemians 1905 měl další velkou šanci ve 41. minutě, kdy si na centr na hranici pokutového území nasprintoval Vaníček. Hlavičkou tvrdě zamířil do rohu branky. Gólman Grigar ovšem předvedl pěkný zákrok a nedovolil tak domácím navýšit náskok.

Teplice se dostaly více do hry až na začátku druhé půle. Pomohlo tomu zřejmě i trojnásobné střídání hostujícího trenéra. Teplický Trubač nejdřív ve 47. minutě rybičkou zamířil vedle branky, následně se dostal během 58. minuty k další příležitosti, ale akci zakončil pouze slabou střelou doprostřed Grigarovy svatyně.

Zbytečná penalta, chyba v obraně, a navíc vlastní gól

Teplicím se v tomto zápase lepila smůla na paty a korunoval to vlastní gól ruského obránce Nazarova. Přímák od Podaného vyrazil Grigar přímo do obránce, od něj se pak míč odrazil rovnou do branky Teplic. Fotbalisté Bohemians 1905 tak vedli v 65. minutě už 3:0. Ke snížení se schylovalo o dvě minuty později a hostující tým si dokonce chvíli užil radost z gólu. Celou akci ale přezkoumal videorozhodčí a kvůli ofsajdu vstřelená branka nakonec neplatila.

Hostům se nepodařilo vstřelit ani jeden gól, i přesto, že si vytvořili několik nadějných šancí. Naopak domácí fotbalisté se mohli v 92. minutě radovat počtvrté. Nečas našel volného hráče v pokutovém území, kterým byl Vacek. Ten pečetil vysokou výhru 4:0 nad Teplicemi, kterou mohla v Ďolíčku vidět hrstka těch nejvěrnějších fanoušků.

Bohemians Praha 1905 - FK Teplice 4:0 (2:0)

Branky: 12. Jindřišek (pen.), 21. Hronek (Pulkrab), 65. Nazarov (vla.), 90+2. Vacek (Nečas)

Karty: 11. Kodeš (TEP), 46. Knapík (TEP), 54. Jakub Řezníček (TEP)

Bohemians Praha 1905: Valeš – Bartek, Köstl, Bederka, Schumacher (82. Nečas) – Hůlka, Jindřišek /C/ – Hronek (82. Vacek), Vaníček (60. Květ), Vodháněl (60. Podaný) – Pulkrab (73. Puškáč).

Náhradníci: Le Giang – Krch

FK Teplice: Grigar – Paradin (46. Nazarov), Čmovš, Kodeš, Vondrášek /C/ – Knapík (68. Černý) – Radosta (46. Hýbl), Trubač, Kučera (46. Žitný), Moulis – Řezníček (78. J. Mareš).

Náhradníci: Diviš – Mpondo.

Rozhodčí: Pechanec – Horák, Myška

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook AC Sparta Praha

Štítky AC Sparta Praha, FC Viktoria Plzeň, Bohmians 1905, FK Teplice, fotbal, Bohemians 1905, fotbalista, Libor Kozák, Ďolíček, Lukáš Kalvach, Josef Jindřišek, puls

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta prohrála s Plzní 1:2 a stále čeká na první jarní výhru, Bohemka rozdrtila Teplice 4:0  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.