Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Sparta chce od Haška jako odškodné za ukončení smlouvy 55 milionů korun

Fotbalová Sparta požaduje odškodné ve výši 55 milionů korun po Martinu Haškovi. S informací přišel Deník Sport. Částka má být kompenzací za předčasné ukončení smlouvy záložníkem v letenském klubu. Výpověď podal Hašek v březnu, klub ji však považuje za neoprávněnou a proto se obrátil na fotbalovou asociaci, která bude rozhodovat v rozhodčím řízení.

„Návrh na zahájení rozhodčího řízení na čtrnácti stranách obsahuje mimo jiné rekapitulaci kroků Martina Haška, dále obsahuje reakce na některá tvrzení hráčovy zástupkyně Markéty Vochoska Haindlové,“ píše ve svém vyjádření vedení klubu a dodává: „Sparta bude v rámci rozhodčího řízení požadovat újmu, která jí kroky Martina Haška vznikla. S ohledem na následné řízení klub více informací směrem k veřejnosti nebude poskytovat.“

Podle Deníku Sport má být kompenzací právě zmíněných 55 milionů korun.

„Zatím jsme neobdrželi předžalobní výzvu ani samotnou žalobu. Mohu čerpat jen z tiskového prohlášení Sparty. V tuhle chvíli nemáme nic jiného k dispozici,“ řekla Sportu právní zástupkyně Haška Markéta Vochoska Haindlová.

Spor klubu s hráčem se táhne už téměř půl roku. Hašek nejprve v lednu odmítl odcestovat na soustředění do Španělska. Na sraz mužstva se podle klubu dostavil bez cestovních dokladů. „Vedení klubu mu sdělilo, že má odjet domů pro všechny potřebné věci a dostavit se na letiště k odletu. Tam Martin Hašek nedorazil,“ dodal klub.

O hráče se v té době ucházelo Maccabi Haifa, na jehož nabídku Sparta posléze přistoupila. Hašek ale odmítl podepsat smlouvu, na které se s izraelským klubem domluvil.

Od té doby trénoval s rezervním týmem, ale po čase dal podle klubového webu Spartě ultimátum, aby byl vrácen do áčka. Vedení klubu ho vyzvalo, aby v B-týmu nadále plnil uložené úkoly. Po další písemné komunikaci se Hašek 12. března nedostavil na trénink B-mužstva a podal výpověď. 

Foto AC Sparta Praha

Štítky Sport, fotbal, první, Sparta, Hašek, Martin Hašek, Deník Sport, Makabi Haifa, Španělsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta chce od Haška jako odškodné za ukončení smlouvy 55 milionů korun  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.