Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Snížení platů nejspíš postihne také fotbalovou Slavii. Utáhnout pásky si budou muset hráči i vedení klubu

Aktuální koronavirová pandemie nejspíš ovlivní finanční ohodnocení fotbalistů Slavie. Hráči, realizační tým a vysocí manažeři českého mistra a ligového lídra budou podle instagramového účtu slaviabackstage brát do konce roku o 35 procent nižší mzdy.

"Majoritní akcionář klubu Citic pak přispěje Slavii stejnou částkou. V případě, že by se klubu podařilo obnovit klíčové příjmy ze vstupného, evropských soutěží nebo od sponzorů, peníze bude klub hráčům i akcionářům plně kompenzovat. Na dnešním jednání všech stran návrh získal pozitivní podporu a příští týden budou projednávány již konkrétní detaily smluvního ujednaní," píše se v příspěvku.

Ke snížení platů v době koronavirové pandemie a přerušení soutěží dosud v české lize oficiálně sáhlo devět z 16 klubů. Jako první tak učinily Jablonec s Mladou Boleslaví, posléze se k nim přidaly Sparta, České Budějovice, Zlín, Ostrava, Olomouc, Karviná a naposledy Opava.

Právě například fotbalisté Sparty se s vedením klubu dohodli na snížení základních platů už začátkem dubna. Podle internetových stránek letenského celku půjde o 20 až 30 procent podle výše fixní části měsíční mzdy. Opatření zavedené kvůli dopadům pandemie koronaviru na klub bude v platnosti do obnovení běžného tréninkového režimu.

Foto SK Slavia Praha

Štítky Sport, fotbal, koronavirus, první, Slavia, platy, SK Slavia Praha, AC Sparta Praha, FK Baumit Jablonec, FK Mladá Boleslav, SK Dynamo České Budějovice, FC Fastav Zlín, SK Sigma Olomouc, pandemie covidu-19, MFK Karviná, SFC Opava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Snížení platů nejspíš postihne také fotbalovou Slavii. Utáhnout pásky si budou muset hráči i vedení klubu  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.