Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

Fotbalisté Slavie vstoupili do Evropské ligy výhrou 2:0 v Razgradu

, aktualizováno včera

Fotbalisté Slavie v úvodním zápase Evropské ligy zvítězili v Razgradu nad Ludogorcem 2:0. Pražané proti bulharskému šampionovi potvrdili roli mírného favorita a plným bodovým ziskem vstoupili do nové, ligové fáze soutěže. V prvním poločase otevřel skóre Matěj Jurásek, ve druhém dějství výhru pojistil střídající Mojmír Chytil.

Slávisté přešli do Evropské ligy po neúspěšném boji o Ligu mistrů. Na úvod se postarali o první vítězství českého týmu na bulharské půdě v pohárech. V dosavadních osmi zápasech se to žádnému českému mužstvu nepodařilo. Slavia ukončila Ludogorci sérii osmi utkání bez porážky. Červenobílí utrpěli ve 13 soutěžních zápasech v sezoně jedinou porážku.

Po změně formátu pohárů v hlavní fázi všech 36 týmů vytvořilo jednu společnou tabulku. Na všechny celky Evropské ligy čeká osm zápasů s různými soupeři, prvních osm mužstev postoupí přímo do osmifinále, kluby na devátém až 24. místě čeká úvodní kolo vyřazovací fáze. Slavia v dalším utkání 3. října přivítá Ajax Amsterodam, Ludogorec nastoupí na stadionu druhého českého účastníka soutěže Plzně.

Domácí v úvodu utkání naznačili své ofenzivní schopnosti, Rickova rána prolétla kolem pravé tyče Kinského branky. Hosté se po oboustranně vlažnějším začátku postupně osmělili a v 37. minutě otevřeli skóre. Chorý využil nedorozumění v obraně soupeře a posunul míč do šestnáctky na Juráska. Jednadvacetiletý český reprezentant si na malém vápně připravil míč na levačku a kolem hlavy brankáře jej tvrdou střelou poslal pod břevno.

Druhý poločas patřil Slavii. Dioufa ještě v obrovské šanci vychytal brankář Padt, z následného rohu už ovšem udeřilo. Rohového kopu se ujal Provod a po jeho přesném centru Chytil levačkou poslal míč do sítě. V další obrovské šanci se po jeho přihrávce ocitl dobíhající Lingr, ale Padt jeho přízemní střelu vykopl.

Pražané už si výhru jistým výkonem pohlídali.

Ludogorec Razgrad - Slavia Praha 0:2 (0:1)

Branky: 37. Jurásek, 65. Chytil. Rozhodčí: Brisard - Auger, Drouet - Wattellier (video, všichni Fr.). ŽK: Pedro Naressi, Caio Vidal - Chorý, Diouf, Bořil.

Razgrad: Padt - Witry, Verdon, Almeida, Son - Pedro Naressi (66. Čočev), Cruz, Piotrowski (74. Duarte) - Caio Vidal (74. Marcus), Duah (66. Camara), Rick (83. Rusev). Trenér: Sirakov.

Slavia: Kinský - Holeš, Zima, Bořil - Wallem, Oscar, Zafeiris (81. Prebsl), Diouf (74. Zmrzlý) - Jurásek (60. Lingr), Provod (81. Michez) - Chorý (60. Chytil). Trenér: Trpišovský.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Se svolením SK Slavia Praha

Štítky SK Slavia Praha, fotbal, výhra, Evropská liga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Slavie vstoupili do Evropské ligy výhrou 2:0 v Razgradu  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.