Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Malí fotbalisté se utkali na Šmíca Cupu v Dolních Chabrech. Ať to dotáhnou co nejdál, popřál jim Šmicer

Fotbalový oddíl SK Dolní Chabry obnovil tradici a letos znovu uspořádal turnaj pro ty nejmenší fotbalisty Šmíca Cup. Záštitu nad ním převzal bývalý profesionální fotbalista Vladimír Šmicer. Turnaj se účastnilo osm týmů, zlaté medaile si odvezli fotbalisté Bohemians Praha.

Šmíca Cup, který nese jméno po legendě pražské Slavie a Liverpoolu Vladimíru Šmicerovi, se konal v neděli 16. června. Účastnilo se ho osm týmů hračů do devíti let, kromě těch pražských dorazili i fotbalisté z Plané u Českých Budějovic.

Cílem turnaje bylo, aby si hráči nejmenší kategorie malého fotbalu zahráli co nejvíc zápasů. Ze základní skupiny postoupily týmy na prvních dvou příčkách do skupiny vítězů, týmy na třetím a čtvrtém místě hrály skupinu poražených. 

Seznam účastníků:
1. FC Líbeznice
2. SK Planá
3. FK Kralupy
4. SK Dolní Chabry Zelený
5. TJ Aero Odolena Voda
6. SK Hovorčovice
7. SK Dolní Chabry Oranžový
8. CU Bohemians Praha

Zlaté medaile za vítězství ve Šmíca Cupu si odnesli hráči Bohemians Praha. Nejlepším střelcem byl vyhlášen Tobias Čáp z TJ Aero Odolena Voda a nejlepším brankářem Matěj Čulík z SK Dolní Chabry.

„Líbilo se mi to moc. Bylo tady osm týmů, všechno proběhlo v duchu fair play. Děti jsou natěšené, užily si to," řekl redakci Pražské Drbny Šmicer po turnaji.

Přáním Šmicera pro malé fotbalisty je to, aby je sport bavil. „Aby se necítili, že jsou k tomu od někoho nuceni. Aby je to bavilo, aby byli rádi, že chodí do party s kamarády, aby poslouchali trenéry. A popřál bych jim, aby to co nejvíc z nich dotáhlo co nejdál. Do reprezentace, do ligy," popřál Šmicer. „Pro mě je fotbal nejkrásnější hra na světě," dodal.

SK Dolní Chabry mají letos co slavit, mužský A tým udržel pražský přebor.
„Za nás je to strašně úspěšná sezona. I když jsme bojovali o záchranu, tak to může znít divně. Pro nás to byl jediný cíl, snažit se udržet přebor. Hráli jsme to s týmem, který si přebor vybojoval. Nechali jsme to na těch klucích, byla to obrovská dřina. Nakonec jsme hráli tak dobře, že jsme se vyhnuli i baráži. Fotbalově jsme nebyli nejlepší, ale srdce jsme měli největší," shrnul Šmicer.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Tereza Váňová

Štítky SK Dolní Chabry, fotbal, turnaj, Šmicer, Šmíca Cup

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Malí fotbalisté se utkali na Šmíca Cupu v Dolních Chabrech. Ať to dotáhnou co nejdál, popřál jim Šmicer  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.