Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Bookmakeři favorizují po zimě na titul Spartu, více sázek ale míří na Slavii

Sázkové kanceláře se začátkem jarní části první fotbalové ligy favorizují na zisk titulu Spartu. Větší počet sázek ale zatím míří na Slavii, která jde do pokračování soutěže s pětibodovým mankem. Plzeň a Slovácko jsou při dvanáctibodovém manku na lídra už podle bookmakerů prakticky bez šance na celkové vítězství. Nejpravděpodobnějším týmem, který se umístí na opačném pólu tabulky, jsou České Budějovice.

„O titul si to rozdá Sparta a Slavia, přičemž o něco lepší vyhlídky mají Letenští. Do jara si nesou pár bodíků k dobru, při stejně kvalitní obraně se v porovnání se sešívanými pyšní produktivnější ofenzivou a derby sehrají na domácí půdě. Slavia nedá kůži lacino, rozdíly jsou minimální a pod novým majitelem se dobře fungující organizace ještě více stabilizuje. Rozhodovat budou detaily," uvedl sportovní expert sázkové kanceláře Fortuna Roman Kovařík.

Nový majitel Slavie Pavel Tykač je podle bookmakera Chance Karla Brettschneidera připraven do týmu investovat další peníze. „Mohutné utrácení v Edenu naznačuje, že Tykač cílí na okamžitý úspěch a je ochoten pro něj udělat vše. Na druhé straně stojí vedoucí Sparta, která přivedla jen dvě posily. Pohyb ven nebyl žádný. Kádr je konsolidovaný a sehraný. To může být největší zbraň obhájců titulu," dodal Brettschneider.

Také podle bookmakera Tipsportu Petra Urbance bude rozhodující kvalita a šíře kádrů. Slavia utratila 100 milionů za Davida Zimu, který se vrátil z FC Turín. Z Plzně k sešívaným přestoupila také dřívější opora brankář Jindřich Staněk. Do Sparty přestoupil ze Stavangeru norský reprezentant Markus Solbakken.

Mírným favoritem je podle kurzů bookmakerů Tipsportu Sparta, ale čeká ji extrémní úvod jara, jako je pohárová výzva s Galatasaray a ligové a pohárové derby se Slavií a Plzní. Slavia se bude rozjíždět se slabšími soupeři. Sparta vyhrála posledních šest podzimních kol a v přípravě zvítězila ve všech čtyřech zápasech. Slavia loni vyhrála závěrečná čtyři kola a v přípravě čtyřikrát zvítězila a jednou remizovala.

Na boj o sestup z posledního místa tabulky by se měl naopak podle bookmakerů připravit především tým Českých Budějovic. Jihočeským klubem zmítají jak vnitřní, tak ekonomické problémy a přes zimní pauzu nijak neposílil. Na předposlední Zlín ztrácí momentálně tři body.

Jarní část začne dnes dvacátým kolem. Vedoucí Sparta nastoupí na stadionu nováčka z Karviné. Slavia v neděli přivítá Jablonec. Třetí Plzeň, která má o dalších deset bodů méně, dnes doma vyzve Mladou Boleslav.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky Sport, fotbal, sázky, hry, první

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bookmakeři favorizují po zimě na titul Spartu, více sázek ale míří na Slavii  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.