Počasí dnes20 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Fotbalisté Sparty rozdrtili Baník 5:0 a postupují do semifinále MOL Cupu

Spartu ve čtvrtfinále čekal ostravský Baník, který do Prahy doprovodil hojný počet věrných fanoušků. Ti nakonec na Letné viděli, jak domácí Sparta deklasovala jejich tým 5:0. Ostravský celek hrál poslední půl hodinu v desíti a v duelu zejména pykal za své chyby.

Pražská Sparta v prvním poločase působila lepším dojmem než v posledních jarních zápasech. Naopak Baník nepotvrdil lepší formu a působil někdy až zbytečně moc pasivně. Po rohovém kopu domácích ve 20. minutě akce ještě chvíli pokračovala a k míči se dostal Frýdek, který nacentroval do vápna. V šestnáctce Baníku byl nejaktivnějším fotbalistou stoper Hancko a po výskoku se mu podařilo balon nasměřovat do sítě Laštuvky.

Nedůslednost Baníku ve vápně

Fotbalisté Sparty přidali v 53. minutě svůj druhý gól v utkání. Karlsson nacentroval míč do chumlu hráčů v šestnáctce, k přihrávce se následně i díky laxnímu přístupu ostravské obrany dostal trochu nečekaně Tetteh. Ten hrudí sklepl míč do branky a navýšil tak na 2:0. Baník do té doby ani neprověřil domácího gólmana.

Hřebík do ostravské rakve zatloukla nařízená penalta v 60. minutě. Ondřej Šašinka, který už měl jednu žlutou kartu, zatahal Hancka lehce za dres a ten spadnul na zem. Hlavní rozhodčí neváhal a nabídnul tak domácímu mužstvu šanci v podobě pokutového kopu. Karlsson zkušeně penaltu proměnil a navýšil na 3:0.

Jeden gól za druhým

Baník v desíti rozjeté Spartě nedokázal vzdorovat a ostravští fotbalisté na svoji nedůraznost dopláceli dalšími góly. Pěkné sólo předvedl v 76. minutě Martin Frýdek, který přelstil dva Baníkovce a povedenou střelou zakončil na zadní tyč. Brankář Laštuvka se za ránou jenom ohlédl.

Pět minut po gólu Frýdka přidala Sparta svůj pátý a poslední gól v utkání. Na centr Bořka Dočkala si naběhl Adam Hložek, který z několika metrů překonal bezmocného Laštuvku. Ještě před Hložkem si na centr naskakoval z ofsajdového postavení Libor Kozák. Pomezní, ale i přes jeho snahu zapojit se do hry, nechal praporek dole.

Do semifinále postupuje Sparta

Obrana Baníku, která už působila rezignovaným dojmem, ještě pustila Spartu do několika nadějných šancí. Jan Laštuvka ale sparťanské útočníky vychytal a zápas tak skončil výsledkem 5:0 pro domácí. Sparta Praha se tímto vítězstvím posunuje do semifinále MOL Cupu.

„Nedali jsme soupeři téměř šanci. Jsem rád, že se nám dneska podařilo vyhrát takovým rozdílem a že jsme mohli potěšit naše fanoušky. Jsem taky rád, že jsme byli konečně efektivní,“ řekl po utkání trenér Sparty Václav Kotal.

AC Sparta Praha - FC Baník Ostrava 5:0 (1:0)

Branky: 20. Hancko, 53. Tetteh, 62. Karlsson (pen.), 76. Frýdek, 81. Hložek

Karty: 35. Hložek (SPA), 61. Frýdek (SPA), 65. Krejčí (SPA) – 16. Potočný (OVA), 45+1. Šašinka (OVA), 59. Reiter (OVA), 61. Stronati (OVA)   60. Šašinka (OVA)

AC Sparta Praha: Heča – Vindheim, Štetina, Hancko, Frýdek – Sáček (77. Trávník), Krejčí – Karlsson (69. Plavšić), Dočkal (K), Hložek – Tetteh (79. Kozák)
Náhradníci: Bičík – Lischka, Hanousek, Trávník, Plavšić, Kozák, Kanga

FC Baník Ostrava: Laštůvka – Fillo, Pokorný, Stronati, Holzer – Azevedo (74. Smola), Kaloč, Jirásek (66. Fleišman), Potočný (46. Reiter) – Hrubý (K) – Šašinka
Náhradníci: Budinský – Kuzmanović, Smola, Svozil, Procházka, Fleišman, Reiter

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook AC Sparta Praha

Štítky AC Sparta Praha, FC Baník Ostrava, fotbal, MOL Cup, fotbalista, semifinále, Martin Frýdek, Adam Hložek, Letná, Ondřej Šašinka, Libor Kozák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Sparty rozdrtili Baník 5:0 a postupují do semifinále MOL Cupu  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.