Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Baníkovci měli zákaz vstupu na březnový zápas se Spartou. Nakonec přijedou

Baník Ostrava uspěl u disciplinární komise Ligové fotbalové asociace s žádostí o zmírnění trestu za chování fanoušků v loňském utkání na stadionu Sparty. Původní zákaz výjezdu na pohárový zápas na Letné byl změněn na dvouměsíční podmínku.

Ostrava byla potrestána loni v srpnu po výtržnostech při utkáních v Opavě a na Spartě, kde příznivci Baníku navíc napadli člena pořadatelské služby. Protože byl tehdy Baník v podmínce, dostal pokutu 150 tisíc korun a musel odehrát následující duel v Jablonci bez svých fanoušků.

Zákaz výjezdu dostala Ostrava i pro nejbližší zápas na Letné, kterým je březnové čtvrtfinále MOL Cupu. S ohledem na bezproblémové chování příznivců Baníku v následujících utkáních ale dnes disciplinární komise vyhověla žádosti moravského celku o zmírnění trestu.

„Prokázali, že se dovedou při svém fandění vyvarovat závažných excesů. Byla tak splněna podmínka definovaná disciplinárním řádem, že potrestaný klub v době výkonu trestu svým chováním prokázal, že dalšího výkonu tohoto trestu již není třeba," uvedl v tiskové zprávě předseda disciplinárky Richard Baček.

Autoři | Foto supperters.cz

Štítky Sport, fotbal, první, Ostrava, disciplinární, AC Sparta Praha, FC Baník Ostrava, Letná, Ligová fotbalová asociace, FK Baumit Jablonec, SFC Opava, MOL Cup

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Baníkovci měli zákaz vstupu na březnový zápas se Spartou. Nakonec přijedou  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.