Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Václav Kadlec kvůli zdraví ukončil v sedmadvaceti letech fotbalovou kariéru

Útočník Václav Kadlec ze Sparty ukončil v 27 letech profesionální fotbalovou kariéru. Nejmladší střelec v historii české reprezentace o tom informoval na sociálních sítích. Důvodem jsou dlouhodobé zdravotní problémy, kvůli kterým se musí podrobit další operaci kolena.

"Přišel čas, abych dal profesionálnímu fotbalu sbohem. Bohužel mě v pátek čeká další a snad poslední operace kolene. Je mi líto, ale koleno už mě do zátěže, do které bych chtěl, nepustí a musím myslet i na další fungování mimo hřiště," napsal Kadlec na instagramu.

Kadlec je odchovancem Bohemians 1905. V šestnácti letech přestoupil do Sparty, za kterou v nejvyšší soutěži odehrál 162 zápasů, dal 50 branek a získal s ní dva tituly. V srpnu 2013 odešel z Letné téměř za sto milionů korun do Frankfurtu a v bundeslize si připsal 30 zápasů a šest branek. Zahrál si také za Midtjylland.

Z Dánska se vrátil do Sparty v září 2016, jeho kariéru však ovlivnila řada zdravotních problémů. Loni v červenci podstoupil třetí operaci kolena během čtrnácti měsíců. Na další chirurgický zákrok musí Kadlec v pátek a proto se rozhodl ukončit kariéru.

"Platný kontrakt, který má klub s hráčem uzavřený do léta roku 2020, bude pokračovat. Václav Kadlec bude mít možnost s podporou ACS absolvovat v klubovém zázemí rehabilitaci a rekonvalescenci po operačním zákroku," uvedla na svém webu Sparta.

V národním týmu Kadlec nastoupil k šestnácti zápasům a dal čtyři branky. V roce 2010 se v osmnácti letech a čtyřech měsících díky gólu při kvalifikační výhře 2:0 v Lichtenštejnsku stal nejmladším střelcem v historii národního mužstva. Naposledy si za reprezentaci zahrál v říjnu 2017 v kvalifikaci mistrovství světa proti San Marinu a k výhře 5:0 přispěl jednou brankou.

Autoři | Foto AC Sparta Praha

Štítky Sport, fotbal, první, Sparta, Kadlec, kariéra, Václav Kadlec, AC Sparta Praha, Česká fotbalová reprezentace, Bohemians 1905, Eintracht Frankfurt, Mistrovství světa ve fotbale, Instagram, Dánsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Václav Kadlec kvůli zdraví ukončil v sedmadvaceti letech fotbalovou kariéru  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.