Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Gól Slavie byl podle komise v pořádku, sudí také správně vyloučili Krejčího

Podle komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR uznali sudí branku slávisty Muhameda Tijaniho v nedělním šlágru 5. kola první ligy správně, o ofsajd ani faul se nejednalo. V souladu s pravidly také dostal sparťanský kapitán Ladislav Krejčí červenou kartu v sobotním utkání v Teplicích. Komise o tom informovala v komuniké.

Tijani ve 47. minutě vstřelil jedinou branku utkání v Edenu a zařídil slávistům vítězství 1:0. Po souboji s ním zůstal ve vápně ležet ostravský Michal Frydrych a v pokutovém území po kontaktu s domácím Janem Bořilem upadl i Jan Juroška. Na začátku akce Mojmír Chytil převzal míč na hranici ofsajdu.

„Byl centr před bránu, já jsem se tam dostal první před Tijim. Myslím, že jsem ten míč dokonce odehrál já. On byl v souboji se mnou a jeho noha mi dala šlapák na mojí. Prohnulo se mi dolů koleno, ucítil jsem bolest. Nezůstal jsem ležet jen tak. Jak to posoudili rozhodčí, je čistě na nich," řekl novinářům Frydrych.

Sudí Jan Všetečka po konzultaci s videorozhodčím branku uznal, podle komise učinil správně. „Stalo se tak poté, co hráč domácího družstva přijal přihrávku od spoluhráče v hraniční ofsajdové situaci, o ofsajd se nejednalo. Následně v pokutovém území hostů přihrál míč svému spoluhráči, který vstřelil branku. V souboji s hostujícím obráncem zahrál nejdříve míč a poté jej obránce zasáhl svou nohou. Jednalo se o dovolený způsob hry útočícího hráče," uvedla komise v komuniké.

Chyby se podle ní nedopustili sudí ani v Teplicích, kde hlavní Stanislav Volek po zásahu videorozhodčího Tomáše Kocourka a přezkoumání situace ze záznamu vyloučil sparťana Krejčího po faulu na unikajícího Daniela Filu. Původně letenskému kapitánovi udělil jen žlutou kartu. Pražané v oslabení neudrželi náskok a remizovali 1:1.

"Rozhodčí na základě intervence VAR (videorozhodčího) správně vyloučil hráče hostujícího družstva za zmaření zjevné brankové možnosti. Hráč podrazil zezadu svou pravou nohou hráče domácího družstva," podotkla komise.

K chybě nedošlo ani při remíze Karviné s Jabloncem 1:1. Domácí se v 16. minutě za bezbrankového stavu dožadovali penalty po ruce Filipa Součka ve vápně, sudí Vít Zaoral ale nechal pokračovat ve hře. Podle komise správně. „Hráč domácího družstva z bezprostřední blízkosti zasáhl míčem levou ruku hráče hostujícího družstva. Ruka hráče byla v momentě doteku míče u těla a v přirozené pozici vzhledem k pohybu jeho těla," uvedla komise.

Za pravdu dala i sudímu Karlu Roučkovi, jenž v nastavení zápasu mezi Slováckem a Mladou Boleslaví za ostrý zákrok na Vlastimila Daníčka vyloučil hostujícího Bensona Sakalu. „Hráč se dopustil surové hry, skokem ve vysoké intenzitě podrazil soupeře a tím ohrozil jeho zdraví," uvedla komise.

Už předtím dostal červenou kartu také Matěj Pulkrab, Mladoboleslavští ale dokázali i ve dvojnásobném oslabení uhrát remízu 2:2. Tento moment už komise veřejně nekomentovala. Podle manuálu hodnotí od nové sezony vždy jen čtyři situace z jednoho kola, které vyberou média.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SK Slavia Praha

Štítky fotbal, komise, SK Slavia Praha, AC Sparta Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gól Slavie byl podle komise v pořádku, sudí také správně vyloučili Krejčího  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.