Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Co čeká fotbalovou Spartu na jaře? Návrat Dočkala i nový název arény

Fotbalová Sparta má za sebou tiskovou konferenci před jarní částí sezóny, ve které bude jejím cílem dosáhnout na druhé místo v tabulce a zajistit si tak účast v kvalifikaci Ligy mistrů. Výraznými novinkami pro pražskou fotbalovou Spartu jsou před jarní částí sezóny změna názvu arény a návrat opory do týmu.

Generali Česká pojišťovna Arena

Hned na úvod tiskové konference byl představen nový název pro letenský fotbalový stadion: Generali Česká pojišťovna Arena. Právě Generali spojila na konci roku 2019 své síly s Českou pojišťovnou, a tak bude dále tituálárním partnerem stadionu AC Sparta Praha jako Generali Česká pojišťovna.

„Uvidíme organizovaný tým, který bude bojovat za rudý dres"

Sportovní ředitel Tomáš Rosický zhodnotil přípravu před jarní částí sezóny jako výsledkově ne zcela povedenou. „Ale zároveň bylo v zápasech spoustu věcí, které trenér chce. Na některých dalších samozřejmě musejí pracovat. V sobotu věřím, že se příprava zúročí a uvidíme organizovaný tým, který bude bojovat za rudý dres," pověděl Rosický.

Hašek si postavil hlavu. Sparta odletěla na soustředění bez něj, na letiště dorazil bez dokladů

Záložník Martin Hašek odmítl odcestovat s A-týmem Sparty na soustředění do Španělska. Tím podle vedení klubu hrubě porušil své hráčské povinnosti a Sparta z takového jednání vyvodí důsledky. O čtyřiadvacetiletého fotbalistu před nedávnem projevil...

Martin Hašek? Naprostá neprofesionalita

Rosický se vyjádřil i ke kauze Martina Haška, který odmítl s týmem odletět na soustředění. „Jde o hráče, který se u nás jednoznačně zlepšil, má za sebou nejlepší půlrok kariéry herně i číselně. To, kam se ta situace dostala, je nepochopitelné. Naprostá neprofesionalita. Bude se připravovat s béčkem. Od začátku jsme deklarovali jasnou cenu, za kterou jsme ochotni ho pustit, a ta trvá. Jsme nadále otevřeni odchodu, ale musí být splněny naše podmínky," řekl rezolutně sportovní ředitel AC Sparta Praha Tomáš Rosický.

Návrat Dočkala

Celou zimní přípravu s týmem absolvoval Bořek Dočkal, kterého trápilo vleklé zranění. Návrat Dočkala komentoval trenér Václav Jílek. „Má obrovskou herní kvalitu, usměrňuje hru, umí vyřešit finální fázi. Má i přesah směrem ke kabině, obrovské zkušenosti. Důležité je, že to vše zúročuje ve prospěch týmu," pověděl Jílek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto AC Sparta Praha

Štítky fotbal, tisková konference, Tomáš Rosický, Václav Jílek, AC Sparta Praha, Generali Česká pojišťovna, Liga mistrů UEFA, Bořek Dočkal, Martin Hašek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Co čeká fotbalovou Spartu na jaře? Návrat Dočkala i nový název arény  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.