Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Rádi bychom hráli fotbal, ale hraje se o titul, říká po vítězném derby Sparťan Krejčí

Kapitán fotbalistů Sparty Ladislav Krejčí mladší po vítězství 3:2 v pražském derby se Slavií vyzdvihl obětavý výkon svého týmu, díky kterému se Letenští po druhém kole nadstavby vzdálili v čele ligové tabulky rivalovi z Edenu už na rozdíl pěti bodů. Čtyřiadvacetiletý defenzivní univerzál proměnil v sedmé minutě nastavení rozhodující penaltu, kterou označil za nejtěžší v kariéře. Krejčímu vůbec nevadilo, že trenérský tým zvolil v klíčovém souboji o první místo opatrnější taktiku, v boji o titul je podle něj nejdůležitější výsledek.

„Rádi bychom hráli fotbal, ale hraje se o titul“

„Věděli jsme, s čím nás soupeř v předchozích dvou zápasech trestal, byly to balony za obranu. Chtěli jsme hrát odzadu. Připravovali jsme se celý týden na to, že i když na míči nebudeme, tak musíme být trpěliví a šance přijdou. Museli jsme to zjednodušit. Ano, rádi bychom hráli fotbal, ale hraje se o titul. A bereme výhru," uvedl Krejčí na tiskové konferenci.

Sparta po podzimní prohře 0:4 v Edenu, dubnové remíze 3:3 a porážce 0:2 ve finále poháru zkraje května uspěla v derby na čtvrtý pokus a před závěrečnými třemi koly je blízko prvnímu titulu po devíti letech. Slavit může už za týden, pokud proti Bohemians 1905 získá více bodů než vršovický rival doma s Plzní.

„Všichni jsme si uvědomovali, že je to dnes nejdůležitější zápas v sezoně. Říkal jsem, že jestli chceme o titul hrát, musíme tyhle zápasy zvládat, ať je tlak jakýkoliv. Všichni jsme táhli za jeden provaz, drželi jsme se plánu," těšilo Krejčího.

Spartu poslal do vedení po půlhodině Lukáš Haraslín, záhy ale srovnal Ivan Schranz. Na další domácí trefu Asgera Sörensena z 63. minuty znovu odpověděl v 85. minutě Stanislav Tecl. V nastavení ale fauloval Igoh Ogbu ve vápně Awera Mabila a Krejčí z penalty rozhodl. Brněnský odchovanec dal 12. gól v ligové sezoně, poslední čtyři branky byly z pokutových kopů.

VIDEO: Fanoušci Slavie prošli v poklidném pochodu Prahou pod dohledem policie

Stovky fanoušků pražské fotbalové Slavie dnes odpoledne prošly městem od Rudolfina na Letnou, kde se hraje 307. derby pražských S. Pochodu se účastnilo méně Slávistů než 3. května, kdy se v rámci derby hrálo o vítěze domácího poháru, ve kterém...

Sparta doma porazila Slavii a je krůček od titulu

Derby s pořadovou číslovkou 307 je minulostí a dost možná rozhodlo o tom, které z pražských S získá titul. Skončilo totiž vítězstvím 3:2 pro domácí Spartu. Do ochozů letenské arény si našlo cestu 18 113 diváků. Ligu tak tři kola před koncem vede...

„Byla to určitě nejtěžší penalta v kariéře“

„Když to teď po zápase zhodnotím, byla to určitě nejtěžší penalta v kariéře. Ale v daný moment na hřišti je každá stejně náročná i důležitá," uvedl Krejčí, jenž v nejvyšší soutěži proměnil osm z devíti pokutových kopů.

Spartě pomohla ke klíčové výhře i hlasitá podpora vyprodané Letné. „Děkujeme strašně moc fanouškům za podporu, táhneme všichni za jeden provaz. Jak od nás, tak i od nich je to na 100 procent celý zápas. Bojujeme setrvačně do poslední minuty, ať je vývoj zápasu jakýkoliv," prohlásil Krejčí.

Po závěrečném hvizdu si vyměnil dres se spoluhráčem Ondřejem Čelůstkou. Zkušený stoper se vrátil aspoň na lavičku A-týmu, po dlouhém zranění už předtím nastoupil za druholigovou rezervu. „Jsem rád, že tohle s námi mohl zažít, smekám před ním klobouk. Zůstával pozitivní, žil s námi, pořád se snažil poradit. Ukazuje to velikost jeho charakteru a profesionality," dodal Krejčí.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto AC Sparta Praha

Štítky sport, fotbal, nadstavba, o titul, Sparta, Slavia, Krejčí, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rádi bychom hráli fotbal, ale hraje se o titul, říká po vítězném derby Sparťan Krejčí  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.