Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Sparta i Slavia v zápasech fotbalového poháru jasně zvítězily

Ve třetím kole domácího poháru si fotbalisté Sparty i Slavie odváží z hřišť svých soupeřů vysoké výhry. Sparta zvítězila v Domažlicích 6:1, Slavia v pražském derby porazila Duklu 4:0.

Sparťané otevřeli skóre zápasu s třetiligovými Domažlicemi, za které nastoupil i bývalý hráč Sparty David Limberský,  už v osmé minutě gólem Tomáše Čvančary. Ten vsítil znovu v 18. minutě. Za domácí snížil o čtyři minuty později František Dvořák, pak už ale dominovali Pražané.

„Těší mě, že pokračujeme v progresu z posledních zápasů. Nejde jen o počet gólů, ale o to, jakým způsobem jsou hráči nastaveni a jaká dělají rozhodnutí při řešení ofenzivních situacích,“ uvedl na Facebooku Sparty trenér Brian Priske.

Slavia se s druholigovou Duklou utkala na stadionu Juliska. Dukla se dokázala ubránit až do 64. minuty, kdy skóroval Ewerton. O devět minut později ho napodobil Lukáš Masopust, před koncem se pak ještě trefili Peter Olayinka a Stanislav Tecl.

„Jsme rádi, že jsme zápas výsledkově i podle skóre zvládli. Se soupeřem z jiné soutěže je to vždycky těžké, měli jsme z toho respekt, zlepšeným výkonem ve druhé půli jsme to naštěstí zvládli. Pro soupeře je výsledek krutý, hráli velmi dobře a zodpovědně nahoru. My jsme se v první půli špatně rozhodovali, kolikrát jsme měli možnost jít nahoru, útok jsme ale zbrzdili. Pak už se těžko hraje do deseti, to my také ne úplně dobře zvládáme. Špatně jsme se rozhodovali, někteří hráči podali slabší výkon, proto byl zápas relativně dlouho otevřený,“ uvedl na webu Slavie asistent trenéra Jaroslav Köstl.

Domažlice - Sparta Praha 1:6 (1:4)

Branky: 22. Dvořák - 8. a 18. Čvančara, 33. a 51. Vitík, 28. Zelený, 73. Minčev.

Sestava Sparty: Vorel - Mejdr, Panák, Vitík (65. Kukučka), Zelený - Sáček, Pavelka (46. Fortelný) - Daněk (46. Goljan), Karabec (65. Juliš), Minčev - Čvančara. Trenér: Priske.

Dukla Praha - Slavia Praha 0:4 (0:0)

Branky: 64. Ewerton, 74. Masopust, 90. Olayinka, 90.+2 Tecl. 

Sestava Slavie: Kolář - Douděra (46. Kačaraba), Ousou, Masopust, D. Jurásek - Tiéhi, Nikl (55. Hromada) - Usor (69. Olayinka), Lingr (79. M. Jurásek), Ewerton - Sor (46. Tecl). Trenér: Trpišovský.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto AC Sparta Praha

Štítky AC Sparta Praha, SK Slavia Praha, FK Dukla Praha, Domažlice, Tomáš Čvančara, Peter Olayinka, Stanislav Tecl, František Dvořák, Brian Priske, Lukáš Masopust

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta i Slavia v zápasech fotbalového poháru jasně zvítězily  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.