Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Ukrajinské děti mohou sportovat v pražských klubech. Zatrénují si fotbalisté i tanečníci

Hlavní město spolu s pražskými týmy spustilo projekt tréninků pro děti ukrajinských uprchlíků. Ty si mohou si mohou vyzkoušet nový sport nebo pokračovat v tom svém.

Celý projekt funguje přes web Praha sportovní, kam kluby mohou přes formulář poslat svoji nabídku a popsat, jakou formou děti zapojí. Vše je pak přeloženo do ukrajinštiny, aby se rodiny uprchlíků lépe orientovaly. Na stránkách se dozví vše potřebné jako rozdělení do věkových kategorií nebo termíny tréninků.

Především usilujeme, aby se tady děti adaptovaly a zapomněly na extrémní situaci, která v jejich zemi teď panuje a negativně ovlivňuje jejich psychický stav,“ uvedl v tiskové zprávě radní pro oblast sportu Vít Šimral.

Do projektu se zatím zapojily třeba oddíly házené a bojových umění, dále pak ty basketbalové, florbalové, fotbalové či taneční. Většina z nich nabízí tréninky i zapůjčení vybavení zdarma, dětem stačí přinést si sportovní oblečení a obuv. Kluby, které mají zájem ukrajinské děti do svých aktivit zapojit, se mohou stále přihlašovat.

Ohodnoť článek

Foto Praha sportovní

Štítky Praha, sport, ukrajina, krize, děti, trénink, projekt, Vít Šimral

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ukrajinské děti mohou sportovat v pražských klubech. Zatrénují si fotbalisté i tanečníci  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.