Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Pražská výprava zabojuje na zimní olympiádě dětí a mládeže ČR. Praha dětem přispěje dva a půl milionu

Rada hlavního města Prahy podpoří pražskou výpravu sportovců na zimní olympiádu dětí a mládeže České republiky, která se po přeložení uskuteční se v Královéhradeckém kraji v roce 2023. Praha nadaným dětem přispěje dva a půl milionu korun na režijní náklady.

Sportovní i umělecké soutěže plné emotivní atmosféry

„Je důležité v dětech rozvíjet jejich sportovní talent a přirozenou touhu po pohybu. Účast pražské reprezentace na doposud všech ročnících ukazuje, že je dětská olympiáda mezi pražskými sportovci velmi oblíbená. Její program tvoří jak sportovní soutěže, tak i doplňující umělecké soutěže ve vymezených kategoriích žáků základních škol. Děti z různých krajů napříč Českou republikou si tak díky této události mohou prožít emotivní atmosféru podobnou skutečným olympijským hrám,” uvedl radní pro oblast školství a sportu Vít Šimral (Piráti).

Pro Čechy začíná olympiáda už ve středu. Přinášíme kompletní program zimních her v Pekingu

Slavnostní zahajovací ceremoniál XXIV. zimních olympijských her v Pekingu je naplánovaný až na 4. února. Pro Českou republiku však začnou hry už ve středu. Drbna přináší kompletní program českých sportovců na letošních hrách.

Dětské hry nejsou ochuzeny o běžné olympijské rituály

V programu dětských olympijských her nechybí tradiční rituály. Mladí sportovci po nástupu na stadion složí olympijskou přísahu, zažijí úžasnou atmosféru během zapalování olympijského ohně a vztyčování olympijské vlajky, během ceremoniálů převezmou své vyhrané medaile, užijí si společný čas v olympijské vesnici a nebudou ochuzeni ani o zahajovací a závěrečný ceremoniál.

Republikové hry olympiády dětí a mládeže organizuje a hlídá Český olympijský, a to jak letní tak i zimní. Hry, které se konají jednou za dva roky, jsou složeny ze sportů povinných, volitelných z olympijských sportů a volitelných z neolympijských sportů dle prostorových a kapacitních možností pořádajícího kraje. Snahou každého kraje je vyslat maximum sportovců. Horní hranice počtu účastníků je stanovena dle rozhodnutí organizátora.

Talentované děti své sportovní umění prověří na desáté zimní olympiádě dětí a mládeže České republiky 22. až 27. ledna 2023 v Královéhradeckém kraji.

Olympionička Anna Fernstädtová má cukrovku. S terapií pomohl i pražský IKEM

Závažný zdravotní problém v podobě cukrovky prvního typu odhalila vyšetření u skeletonistky Anny Fernstädtové. Nepříjemná zpráva zastihla česko-německou sportovkyni krátce před olympijskými hrami, kam však i po této diagnóze odcestuje. Odbornou...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Olympiáda dětí a mládeže

Štítky sport, olympiáda dětí a mládeže, Praha, Česko, Zimní olympijské hry, olympijské hry, Královéhradecký kraj, rituál, Česká pirátská strana, Vít Šimral

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražská výprava zabojuje na zimní olympiádě dětí a mládeže ČR. Praha dětem přispěje dva a půl milionu  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.