Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pražský Olympijský festival nabídne 47 sportů k vyzkoušení i přímý přenos začátku her v Tokiu

V pražské Stromovce se bude při příležitosti her v Tokiu konat Olympijský festival. Své brány otevře 23. července v devět hodin dopoledne. Sportovní nadšenci si budou moci vyzkoušet 47 sportů, například tenis, florbal, lukostřelbu nebo atletiku. Uvedla to za Český olympijský výbor manažerka komunikace Olympijských festivalů Veronika Linková.

Workshopy ve skateparku, tenisové kurty i plážový volejbal

Hlavním cílem letošních Olympijských festivalů je vrátit děti ke sportu. Proto festival v Praze nabídne 47 sportů k vyzkoušení a například zbrusu nový skatepark, který pak Praze zůstane. Na jeho vzniku se podílel i náš reprezentant ve skateboardingu Maxim Habanec,“ uvedla Veronika Linková.

Denně se ve skateparku v areálu Olympu ve Stromovce budou konat workshopy pro veřejnost. Potřebné sportovní vybavení bude zdarma k zapůjčení. Návštěvníci si na jednom z jedenácti tenisových kurtů budou moci zdarma zahrát nebo sledovat exhibiční utkání. Čeští reprezentanti se pak představí i na florbalovém hřišti, které bude rovněž přístupné široké veřejnosti.

Nejen pro děti pak bude připraven speciální program v prostorách vyhrazených pro atletiku. Zde trenéři mimo jiné představí hry a průpravná cvičení atletické všestrannosti. Návštěvníci si budou moct vyzkoušet například lukostřelbu, otestovat své dovednosti na závodních jízdních kolech nebo si zahrát plážový volejbal. Pro zájemce budou také k dispozici prostry vyhrazené pro golf, bobový trenažér nebo workout hřiště.

Areál za 3,5 milionu korun

Podle Linkové jsou náklady na zbudování areálu 3,5 milionu korun, jeho provoz po dobu olympiády, od 23. července do 8. srpna, by měl stát 7,6 milionu korun. Areál bude moci v jeden okamžik navštívit nejvýše 2500 osob. Kapacita areálu musí splňovat pravidla pro organizaci venkovních akcí, která souvisí s covidem-19. Každý návštěvník s výjimkou dětí do šesti let bude muset rovněž prokázat, že je neinfekční. Od pondělí 19. července bude na webu olympijskyfestival.cz možná rezervace vstupenek.

Český olympijský výbor doporučuje provést rezervaci vstupenek i v případě, že se lidé chtějí zúčastnit slavnostního zahájení Olympijského festivalu. To se uskuteční 23. července ve 12:00. Ve 13:00 budou moci návštěvníci areálu ve Stromovce společně sledovat začátek olympijských her v Tokiu na velkoplošné obrazovce.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Olympijský festival

Štítky ČR, zábava, olympijské, Praha, Tokio, olympiáda, olympijské hry, festival, sport, Český olympijský výbor, Stromovka, Maxim Habanec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražský Olympijský festival nabídne 47 sportů k vyzkoušení i přímý přenos začátku her v Tokiu  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.