Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

V Praze odstartuje 23. července Olympijský festival. Nabídne 30 sportů k vyzkoušení

I když budou letošní olympijské hry v Tokiu bez zahraničních fanoušků, jejich atmosféru do Prahy a do Brna přenesou Olympijské festivaly. Hlavním motivem těchto festivalů je návrat dětí ke sportu, a tak se poprvé uskuteční i příměstské tábory. Festival bude trvat 17 dní a nabídne přes 30 sportů k vyzkoušení, nebudou chybět ani paralympijské sporty nebo den pro seniory.

První Olympijský park vznikl v Praze na Letné, a to během olympijských her v Soči v roce 2014. Pro fanoušky se od té doby stal nedílnou součástí. Kromě Česka se letos festival uskuteční také například v Austrálii, Litvě, Nizozemí a na Slovensku.

Sportem ke zdraví

Je důležité, aby se Praha po pandemii a dlouhém lockdownu dostala zpět do formy. Sport je jednou z nejlepších forem prevence mnoha zdravotních problémů, proto dotace na podporu sportu a tělovýchovy plní v Praze velmi důležitou roli. Obzvlášť v této době je třeba zůstat co nejvíce fit, fyzicky i psychicky,“ uvedl radní pro oblast školství a sportu Vít Šimral (Piráti).

Jedním ze členů festivalu je i skateboardista Maxim Habanec, který vymýšlí obsah do zóny Toyota Skatepark. „Pořád věřím, že se do Tokia kvalifikuji, ale zároveň mám obrovskou radost, že můžu připravit různé triky a srandičky do skateparků ve festivalech. Nejdůležitější je totiž mít ze sportování radost,“ řekl Habanec.

Předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval celou olympiádu a dění kolem ní vnímá jako symbol návratu ke sportování. „Věřím, že právě v Tokiu vzniknou nové vzory pro mladou generaci, což je v této době velmi důležité,“ říká Kejval. Podle jeho slov tak olympijské festivaly zprostředkují nejen úspěchy českých reprezentantů, ale také umožní dětem si sporty samy vyzkoušet.

Vstupné za 50 korun, děti do 12 let, senioři a ZTP zdarma

Olympijské festivaly se řídí aktuálním doporučením k organizování akcí. V pražském areálu bude kapacita 2500 lidí v jednu chvíli během prvního týdne, od 1. srpna se zvýší až na 3000 návštěvníků.

Důležité okamžiky nejen ze zákulisí Českého olympijského týmu v Tokiu, ale také z festivalů přinese olympijská televize Czech team TV.

Vstupné bude stejné jako v předchozích letech, a to 50 korun. Děti do 12 let, ZTP a senioři nad 65 let mají vstup zdarma. Rezervační systém najdou návštěvníci na webu olympijskyfestival.cz. Stránky budou sloužit nejen k zamluvení sportoviště, ale hlavně ke koupi vstupenek. Přímo u vstupu bude do prodeje každý den uvolněno menší množství lístků.

Bezpečnost celé akce je pro nás nejdůležitější. Každý návštěvník se bude muset prokázat buď covid pasem, nebo negativním testem, který si může udělat i v odborném zařízení před vchodem do areálu,“ dodává místopředseda Českého olympijského výboru Libor Varhaník.

Ohodnoť článek

Foto praha.eu

Štítky Praha, sport, festival, olympiáda, léto, olympijské hry, Letní olympijské hry 2021, paralympijské hry, Brno, Tokio, Český olympijský výbor, Jiří Kejval

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Praze odstartuje 23. července Olympijský festival. Nabídne 30 sportů k vyzkoušení  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.