Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Rozhýbou se pro dobrou věc. Nadační fond Škoda Auto na Mladoboleslavsku podpoří sportování veřejnosti

V grantové výzvě Pohybem pro dobrou věc vyhlášené Nadačním fondem Škoda Auto ve spolupráci s programem ŠKOFIT se snoubí myšlenka propagace zdravého životního stylu a chuti podporovat dobrou věc. Přihlásit je možné veřejně prospěšné projekty podporující zdravotní a sociální péči, ochranu dětí a mládeže, osob se zdravotním postižením, seniorů, zvířat a životního prostředí až do 9. prosince. O tom, které projekty budou podpořeny, rozhodnou občané Mladoboleslavska, kteří svým pohybem zároveň určí celkovou částku k rozdělení.

Nadační příspěvek ve výši až 30 tisíc korun mohou získat právnické osoby neziskového charakteru, tedy zejména spolky, ústavy, příspěvkové organizace nebo obecně prospěšné společnosti, které přihlásí své projekty do vyhlášené participativní výzvy. Žádosti o grant je možné posílat do 9. prosince 2020 na email nadacnifond@skoda-auto.cz.

O tom, jaké projekty budou v příštím roce podpořeny a jakou finanční částkou, rozhodne veřejnost. Hlasování proběhne na facebookové stránce Nové Boleslavsko a bude spuštěno společně s vyhlášením sportovních výzev ŠKOFIT začátkem nového roku. Základem rozdělované částky potom bude pohyb, každý kilometr se počítá! Výkony obyvatel regionu ve vybraných aktivitách (chůze, běh) se totiž budou zaznamenávat prostřednictvím mobilní aplikace a následně převádět na peníze. 

Pravidla a bližší informace ke grantové výzvě naleznete zde: Nadační fond Škoda Auto (nfsa.cz).

O Nadačním fondu Škoda Auto

Nadační fond Škoda Auto byl založený v roce 2018 s cílem zlepšit životní podmínky v mladoboleslavském regionu. Od té doby podpořil téměř 65 mil. Kč celou řadu projektů mimo jiné v oblasti dopravní bezpečnosti, rozvoje veřejného prostoru nebo zdravotnictví. Jedním z klíčových programových pilířů je dlouhodobá podpora občanské společnosti. Na podporu veřejně prospěšných organizací zasažených epidemií koronaviru byly v roce 2020 vyhlášeny dva granty Krizového fondu, které zatím mezi organizace rozdělily částku přesahující 1 200 000 Kč. 

O programu ŠKOFIT

ŠKOFIT je tým nadšených sportovců, který zahájil svou činnost v roce 2017 s cílem zapojit do týmu co nejvíce zaměstnanců ŠKODA AUTO a podporovat zdravý životní styl. Od roku 2020 je členství otevřeno i pro širokou veřejnost, s cílem umožnit přístup do ŠKOFIT týmu i rodinným příslušníkům, přátelům a známým zaměstnanců ŠKODA AUTO, aby mohli sportovat v rámci ŠKOFITu společně. Aktuálně má ŠKOFIT tým 982 členů.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva

Štítky Škoda Auto, zdraví, sport, Praha, ŠKODA AUTO a.s., nadační fond, projekt, okres Mladá Boleslav, pandemie covidu-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rozhýbou se pro dobrou věc. Nadační fond Škoda Auto na Mladoboleslavsku podpoří sportování veřejnosti  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.