Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Svaz potvrdil, že mistrovství Evropy v judu proběhne v listopadu v Praze

Mistrovství Evropy judistů včetně největší domácí hvězdy Lukáše Krpálka by se mělo v Praze uskutečnit od 8. do 10. listopadu. Termín, který už začátkem dubna avizovala Evropská unie juda (EJU), dnes potvrdil český svaz. Šampionát v O2 areně byl kvůli koronaviru už dvakrát odložen. Nejdříve z prvního květnového víkendu na 19. až 21. června a pak na podzim.

Svaz měl jedinou možnost

V podzimních měsících se společný evropský šampionát mužů a žen, který se v současném formátu koná od roku 1987, uskuteční poprvé. „Klíčové bylo, že Český svaz juda a Evropská unie juda se shodly, že chtějí uspořádat mistrovství Evropy v Praze ještě v letošním roce. To také byla fakticky jediná možnost," uvedl předseda Českého svazu juda Jiří Dolejš v tiskové zprávě.

Mistrovství Evropy v judu by mělo být v tuzemsku poprvé v historii samostatné České republiky. Naposledy Praha hostila kontinentální šampionát v roce 1991. Olympijský šampion z Ria Krpálek by rád před domácím publikem zaútočil na čtvrtý evropský titul. Loučení s ME plánuje třináctinásobný účastník tohoto turnaje Pavel Petřikov.

Češi se s EJU na možném listopadovém termínu dohodli začátkem dubna, ale pak ještě museli vyřešit další služby včetně haly a hotelů. To se podařilo. „Vzhledem k řadě přesunů akcí v termínových listinách Evropské unie juda, Českého svazu juda a O2 areny je daný termín jedinou možnou volbou," poznamenal Dolejš.

Zápasit se bude na čtyřech žíněnkách

Šampionát se místo obvyklého prodlouženého víkendu nezvykle uskuteční od neděle do úterý. Pořadatelé proto upravili časový rozpis soutěžních dnů. Vyřazovací fáze začnou každý den hodinu po poledni, finálové bloky budou naplánovány od 18 hodin. Komplikací může být omezení velkých akcí v Česku i problematické cestování v Evropě.

Pokud to situace umožní, zápasit se bude na čtyřech žíněnkách. Na tribuny v prvním patře haly se vejde 4500 diváků. Vstupenky jsou platné i na nový termín. Balíčky na všechny tři dny v ceně 1170 nebo 1470 korun lze stále zakoupit.

Autoři | Foto Facebook IJF - International Judo Federation

Štítky sport, judo, koronavirus, Evropa, Praha, Mistrovství Evropy v judu, Evropská unie, Lukáš Krpálek, O₂ arena, Český svaz juda, Jiří Dolejš, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Svaz potvrdil, že mistrovství Evropy v judu proběhne v listopadu v Praze  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.