Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Od pondělí mohou sportovci opět trénovat v běžném režimu. Trenéři musejí mít roušky

Sportovní život v Česku se od pondělka znovu o něco přiblíží k normálu. Bude se moci trénovat na venkovních i vnitřních sportovištích za účasti až stovky osob, což umožní všechny běžné tréninky včetně plnohodnotné přípravy fotbalových klubů. Povolené budou také sportovní akce do stovky lidí a bez přítomnosti diváků. Ty ale budou začínat postupně, protože sportovní svazy a další pořadatelé na základě dřívějších plánů uvolňování vládních omezení počítali s pozdějším termínem.

První fotbalová liga po 25. květnu

Například první fotbalová liga by měla začít po 25. květnu, pokud si to na úterním ligovém grémiu odsouhlasí kluby. Od pondělka se ale týmy budou moci naplno připravovat. V menších skupinách a bez vzájemných kontaktů mohou profesionální fotbalisté trénovat od 20. dubna, od příštího týdne už nebudou mít žádná omezení.

Trenéři musejí být v rouškách

A omezení padnou také pro tréninky amatérů včetně dětí a mládeže, kteří se nyní mohli připravovat jen venku a v maximálně desetičlenných skupinách. Pro všechny se vedle posiloven a fitness center otevřou i tělocvičny, sportovní haly a další vnitřní sportoviště a maximální počet účastníků se zvýší na sto. Sportovci nebudou muset nosit roušku, pro všechny ostatní včetně trenérů zůstává ochrana úst a nosu povinná.

Povoleny jsou i kontaktní sporty

Povoleny jsou i kontaktní sporty jako judo. Bezpečná dvoumetrová vzdálenost musí být dodržována jen mezi sportující skupinou a okolím, nikoliv mezi sportovci vzájemně, uvedl Český svaz juda na svém facebooku. Stejně jako všude jinde musí být k dispozici dezinfekční prostředky na ruce a po tréninku se musejí dezinfikovat všechny pomůcky.

Na sportovištích zůstává uzavřené zázemí, jako jsou šatny a sprchy. Přístupné mohou být jen toalety, pokud se na nich nebude zdržovat více lidí současně.

Autoři | Foto Facebook SK Slavia Praha

Štítky koronavirus, omezení, fotbal, trénink, Praha, rouška, sportoviště, Česko, Český svaz juda, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od pondělí mohou sportovci opět trénovat v běžném režimu. Trenéři musejí mít roušky  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.