Počasí dnes26 °C, zítra31 °C
Pondělí 17. června 2024  |  Svátek má Adolf
Bez reklam

Štvanická umělá vlna hostí ty nejlepší říční surfaře. Závodit budou celý víkend

Tento víkend probíhá na pražském ostrově Štvanice river surfový závod Štvanickej Finbreaker. Akci pořádá Český svaz surfingu a jedná se o první závod již třetího poháru v river surfingu, který je pořádán napříč Českem a Slovenskem. Díky kvalitním tuzemským závodníkům je letošní ročník akce dvoudenní. Naši nejlepší závodníci se tak v neděli utkají s těmi nejlepšími river surfaři z Rakouska, Německa nebo Švýcarska v Mezinárodním showdownu.

Takzvaný river surfing je říční alternativou k oceánskému surfingu, při kterém se jezdec pohybuje po statické říční vlně vytvořené vodním skokem. Akce Štvanickej Finbreaker je jediný river surfový závod, který se koná v Praze. Na Finbreakeru se společně utká několik desítek river surfařů a surfařek. Závod bude probíhat formou eliminačních „heatů“, neboli rozjezdů o čtyřech účastnících. Tyto rozjezdy dovedou ty nejlepší závodníky až do dámského a pánského finále. 

Letošní Štvanický Finbreaker je druhým ročníkem této akce v Praze. Oproti loňskému roku došlo k prodloužení akce z jednoho na dva dny. Stalo se tak hlavně díky velmi kvalitním domácím závodníkům, kteří svou výkonností již „šlapou na paty“ river surfovým velmocím jako je Rakousko, Německo či Švýcarsko. 

V sobotu probíhá závod českých a slovenských jezdců a jezdkyň. Vítězové tohoto závodu se poté utkají v neděli v mezinárodním showdownu s těmi nejlepšími zahraničními jezdci. O doprovodný program akce se starají DJ´s a další kapely. 

V centru Prahy se surfuje. Parta nadšenců postavila vlnu na Vltavě

Při procházce přes Hlávkův most se lidem u ostrova Štvanice může naskytnout na střední Evropu dost netradiční obrázek. V neoprenech tam na prknech sjíždí vlnu jeden surfař za druhým, dokonce i v tomto chladném počasí. Vlnu postavili surfařští...


 

Ohodnoť článek

Štítky Štvanice, surfování, závod, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štvanická umělá vlna hostí ty nejlepší říční surfaře. Závodit budou celý víkend  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.