Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hokejisté Sparty porazili doma Plzeň pošesté v řadě. Zůstávají na třetím místě průběžné tabulky

Hokejisté Sparty porazili v 18. kole extraligy Plzeň 5:3 a snížili svůj odstup na druhý Litvínov na bod. Pražané vyhráli pátý z posledních šesti zápasů a Západočechy doma přehráli pošesté v řadě. Dvěma góly se na tom podílel útočník Miroslav Forman. Plzeň prohrála potřetí za sebou.

Sparta měla hned v úvodu dvouminutovou výhodu přesilovky pět na tři, brankář Pavlát však musel řešit jen nebezpečnou střelu Horáka. Plzeňská jednička byla následně ústřední postavou hru, jeho spoluhráči byli v útoku neškodní a Pražané si připisovali jeden střelecký pokus za druhým.

Bezbrankový stav se změnil až v 11. minutě, kdy se prosadil Chlapík. Pavlátův protějšek Kovář byl bez práce a vše nasvědčovalo tomu, že si v první třetině nepřipíše ani jeden zákrok. V 18. minutě byl ale vyloučený Chlapík a Lev po první plzeňské střele vyrovnal. Kovář tak zažil stejnou situaci jako při svém předešlém startu v Pardubicích, kde také inkasoval z premiérového pokusu soupeře. I proti Dynamu to bylo v oslabení, jen po 61 sekundách hry.

Na začátku druhé části ale získala Sparta vedení zpět, když se prosadil Forman. Navíc o 51 sekund později potvrdil pokračující převahu domácích Němeček střelou do odkryté branky a zdálo se, že Pražané zlomí odpor Západočechů.

Jenže ve 27. minutě se trefil přesně pod horní tyčku Piskáček a připsal si premiérový gól v sezoně. Následně byl vyloučený Lajunen, Plzeň nevyužila i druhou přesilovou hru v zápase a bylo vyrovnáno. Sparta si ale dokázala opět vzít vedení zpět. Kempný nejprve trefil v přesilové hře tyč, Irving po výborné Horákově přihrávce již ale mířil přesně.

Ještě ve druhé třetiny dvakrát podržel Spartu Kovář, který se musel mít na pozoru v závěrečné dvacetiminutovce. Plzeň totiž zvýšila aktivitu i při hře pět na pět. Důležité zákroky si připsal zejména při Formanově vyloučení. V 56. minutě mohl domácí přiblížit Kousal, po rychlém protiútoku ale trefil jen tyč. Domácí to ale nakonec nemrzlo, při power play pojistil jejich výhru Forman.

HC Sparta Praha - HC Škoda Plzeň 5:3 (1:1, 3:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 11. Chlapík (Řepík, Kempný), 24. M. Forman (P. Kousal, Mozík), 25. Němeček (Moravčík, Sobotka), 35. Irving (R. Horák, P. Kousal), 59. M. Forman - 18. Lev (Zámorský, Söderlund), 27. Piskáček (M. Soukup, Rekonen), 30. K. Hrabík (Zámorský, Schleiss). Rozhodčí: Veselý, Ondráček - Lhotský, Špůr. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:2. Diváci: 10.548.

Sparta: Jakub Kovář - Mozík, Moravčík, Mikliš, Kempný, Irving, Němeček, Krejčík - P. Kousal, R. Horák, M. Forman - Řepík, Sobotka, Chlapík - Kestner, J. Lajunen, Buchtele - Konečný, O. Najman, Mužík. Trenér: Gross.

Plzeň: Pavlát - Zámorský, Malák, A. Jiříček, Kvasnička, Piskáček, Michal Houdek - Holešinský, Lev, Söderlund - Rekonen, M. Indrák, Schleiss - Matýs, Jansa, K. Hrabík - P. Straka, od 21. navíc M. Soukup. Trenér: Kořínek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Škoda Plzeň

Štítky hokej, extraliga, Sparta, Plzeň, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Sparty porazili doma Plzeň pošesté v řadě. Zůstávají na třetím místě průběžné tabulky  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.