Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Slavia porazila Bohemians a vystřídala Spartu v čele ligy

Fotbalisté Slavie ve 13. kole první ligy zvítězili 2:0 na stadionu Bohemians 1905 a posunuli se do čela tabulky o bod před Spartu, která prohrála v Mladé Boleslavi 1:3. Skóre vršovického derby otevřel ve 20. minutě svým premiérovým gólem za sešívané Michal Tomič a v 67. minutě přidal pojistku Mojmír Chytil. "Klokani" nenavázali na minulé vítězství 1:0 z Jablonce a zůstali na osmé příčce.

Slávisté v lize bodovali pošestnácté za sebou a zůstali posledním neporaženým týmem v této sezoně. Nad "Klokany" zvítězili v posledních šesti vzájemných duelech nejvyšší soutěže. Bohemians před rekordní domácí návštěvou v sezoně (6212 diváků) našli v Ďolíčku přemožitele po čtyřech ligových duelech.

Trenér Slavie Trpišovský udělal v zahajovací jedenáctce hned šest změn oproti čtvrtečnímu utkání Evropské ligy v Římě, kde jeho svěřenci prohráli s AS 0:2. Kvůli viróze chyběla defenzivní opora Holeš, jeho místo v tříčlenné obraně převzal po odpykání disciplinárního trestu kapitán Bořil. Na druhé straně se vrátil do sestavy po takřka tříměsíční pauze uzdravený záložník Hála.

Čtvrté vršovické derby v tomto roce se hrálo od začátku ve vysokém tempu, na první šanci ale diváci čekali až do 20. minuty. Po rohovém kopu Oscar posunul odražený míč k Tomičovi, za jehož výstavním přízemním volejem z 25 metrů se brankář Jedlička jen ohlédl. Slovenský krajní obránce či záložník se prosadil v dresu Pražanů poprvé.

Slavia po gólu převzala iniciativu a v následující desetiminutovce si vypracovala řadu dalších příležitostí. V 24. minutě se prodral až před bránu Zafeiris, Jedlička ale zasáhl a následnou dorážku poslal Jurečka vysoko nad břevno. Po půlhodině Křapka "namazal" nepřesnou rozehrávkou Chytilovi, jenž obešel Jedličku a z úhlu mohl do odkryté brány zvýšit, trestuhodně však minul.

Vzápětí poprvé zahrozili i "Klokani". Jánoš dostal za vápnem míč přímo proti noze a prudkou střelou donutil Mandouse k prvnímu zákroku. Z následného rohu kryl gólman Slavie i Köstlův akrobatický pokus.

Druhý poločas začal podobně jako ten úvodní, hru ale téměř na čtyři minuty přibrzdilo ošetřování domácího Puškáče po srážce se stoperem Ogbuem. Útočník Bohemians byl odnesen na nosítkách a na trávníku ho nahradil Kozák. Ani autor hattricku z nedávného duelu domácího poháru s třetiligovým Kolínem ale recept na nejlepší obranu soutěže nenašel.

Naopak v 67. minutě Chytil zblokoval Vondrův odkop, míč se štěstím zpracoval a přečíslení tři na jednoho zakončil sám umístěnou střelou k tyči. Čtyřiadvacetiletý reprezentant dal čtvrtý gól v ligovém ročníku a v čele klubové tabulky střelců dorovnal kolegu z útoku Jurečku.

Druhá inkasovaná branka domácí definitivně zlomila a zbytek zápasu se už dohrával hlavně ve středu pole. Skóre se nezměnilo ani v nastavení po Oscarově střele zpoza vápna, kterou Jedlička vytáhl na roh. Slavia v lize venku poosmé za sebou neprohrála a posedmé v sezoně nejvyšší soutěže udržela čisté konto. Na první místo tabulky se dostala poprvé od 5. kola.

Bohemians Praha 1905 - Slavia Praha 0:2 (0:1)

Branky: 20. Tomič, 67. Chytil. Rozhodčí: Rouček - Nádvorník, Váňa - Petřík (video). ŽK: Dostál - Oscar. Diváci: 6212.

Bohemians: Jedlička - Křapka, Vondra, Hůlka - Köstl, Jánoš (83. Jindřišek), Smrž (71. Hrubý), Dostál - Matoušek (83. Shejbal), Hála (71. Mužík) - Puškáč (59. Kozák). Trenér: Veselý.

Slavia: Mandous - Vlček, Ogbu, Bořil - Tomič (90.+1 Hromada), Zafeiris (78. Wallem), Oscar, Provod - Tijani (90.+1 Van Buren), Jurečka (62. Jurásek) - Chytil (78. Sinyan). Trenér: Trpišovský.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Slavia Praha

Štítky fotbal, Slavia, Bohemians, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavia porazila Bohemians a vystřídala Spartu v čele ligy  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.