Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

VIDEO: Prezident Pavel uvítal na Hradě novozélandské ragbisty. Předvedli mu tradiční haku

Delegaci hráčů ragby z Nového Zélandu dnes v areálu Pražského hradu přivítal prezident Petr Pavel. Promluvil o hodnotách, kterých si v tomto sportu i v životě cení, převzal dresy od novézélandského i českého týmu a podíval se na tradiční haku.

Tým New Zealand Ambassador’s XV, složený z hráčů, kteří působí v Evropě, přijel do Prahy kvůli zápasu s českou ragbyovou reprezentací, který se bude konat ve středu 21. června na hřišti klubu Tatra Smíchov.

„Tým pravidelně nastupuje proto české národní reprezentaci, takže je tu dlouhodobější tradice. Vždycky je to okořeněno nějakým vystoupením. Haka je součástí zápasu a tým se nabídl, že ji panu prezidentovi předvede. A je to věc, kterou pan prezident neodmítl,“ řekl novinářům ředitel hradního zahraničního odboru Jaroslav Zajíček.

Petr Pavel se Jižních zahradách nejdříve pozdravil s trenérem a pak jednotlivě se všemi hráči. Poté promluvil o respektu a hodnotách, kterým se v ragby učí, a které lze aplikovat i do běžného života. Od týmu a následně i české reprezentace dostal dresy s číslem 15.

Hráči nakonec předvedli nacvičenou haku, se kterou začínají i jednotlivé zápasy a vyzívají jí soupeře. Podle Pavla je to zřejmě poprvé, co areál Pražského hradu haku zažil.


 

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Eva Hradilová

Štítky prezident, Petr Pavel, ragby, Nový Zéland, reprezentace, haka, Pražský hrad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Prezident Pavel uvítal na Hradě novozélandské ragbisty. Předvedli mu tradiční haku  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.