Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

VIDEO: V podchodu pod Hlávkovým mostem vznikl nový skate park

Podchod pod Hlávkovým mostem, který byl roky zanedbaný, nově hostí jezdce na skateboardech, koloběžkách a bmx kolech. Sedmá městská část tam totiž nechala vybudovat překážky i místa pro odpočinek. Přístupný bude prostor celý rok, přes den i v noci.

„Podchody pod Hlávkovým mostem byly dlouhodobě považované za temná zákoutí, kam se lidi báli, bujeli tu různé formy kriminality. Byla to nehezká část naší městské části,“ popsala na tiskové konferenci Hana Třeštíková (Praha sobě), místostarostka Prahy 7.

Před rokem Sedmička představila první část revitalizovaných podchodů, kde jsou také překážky a k tomu basketbalový koš. „Máme užitečnou zpěvnou vazbu od uživatelů části otevřené minulý rok. Tento další spot jsme formátovali podle toho, jaké zkušenosti jsme už nabrali,“ řekla Třeštíková.

Vstup je zdarma a dráha je přístupná 24 hodin denně. Pod magistrálou tudy projdou tudy i pěší a projedou cyklisté.

„Oproti prvnímu podchodu se nachází v památkově chráněném objektu, který je součástí Hlávkova mostu. Proto jsme museli dojednat i detaily s památkáři,“ vysvětlil Adam Scheinherr (Praha sobě). K tomu patří například zachování plastiky zvané Prdelka nebo původní dlažby.

I když bylo dokončení ze strany Technické správy komunikací slibováno ještě na září, místopředseda představenstva Filip Hájek ale uvedl, že realizace byla složitější, než očekávali.

Podchod museli vyčistit, vyměnit povrchy a umístit překážky. K tomu byl i zrevitalizovanán podchod na těšnovské straně mostu a vznikne tu i nový přechod pro chodce. Kromě překážek vytvořili i část pro odpočinek s výhledem na Hradčany. Technologie hlavního města pak do pochodu umístily 96 úsporných svítidel v teplé bílé a červené barvě.

Prostor navrhli Richard Preisler a Martin Kontra, projekt pak zpracovali architekti z U/U Studia.

Ohodnoť článek

Foto Praha 7, Eva Hradilová

Štítky podchod, skate park, sportoviště, Hlávkův most, revitalizace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: V podchodu pod Hlávkovým mostem vznikl nový skate park  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.