Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Advokátka měla zpronevěřit peníze klientů. Za tři měsíce si přišla na padesát milionů

Pražští kriminalisté řeší případ advokátky a její koncipientky, které podle obvinění zpronevěřily skoro padesát milionů korun svých klientů. Peníze měly mít v úschově a poté předat, to ale nikdy neudělaly. Hrozí jim až deset let odnětí svobody.

Policisté se jednáním dvojice zabývají od minulého týdne, kdy jim přišlo oznámení. „Advokátka a advokátní koncipientka měly společně v období od července 2022 do září 2022 neoprávněně nakládat se svěřenými finančními prostředky, které měly v advokátní úschově,“ uvedl v tiskové zprávě policejní mluvčí Jan Daněk.

Do dnešního dne zaznamenali už 11 případů zpronevěry, kdy škoda narostla na skoro padesát milionů korun. „Nicméně se nám začínají hlásit další poškození a škoda to s největší pravděpodobností nebude konečná,“ doplnil Daněk.

V jedné z konkrétních situací měly ženy v úschově 8 milionů za nemovitost v Hodkovičkách, které měly po převodu na katastru nemovitostí poslat prodávajícímu. Ten je ale nikdy nedostal.

Za trestný čin zpronevěry dvojici hrozí až deset let za mřížemi. „Stíhání je vedeno vazebně a ženy k věci odmítly vypovídat. Kriminalisté také zjišťují kde miliony korun poškozených, kteří nemovitosti prodávali, skončily,“ dodal Daněk.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky policie, zpronevěra, advokátka, vězení, peníze, Hodkovičky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Advokátka měla zpronevěřit peníze klientů. Za tři měsíce si přišla na padesát milionů  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.