Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

VIDEO: Recidivistu schovaného pod postelí vypátral policejní pes. Ven ho vytáhl za kotník

Služební pes Rufus se dostal do akce v hotelu v Praze 9, kde se schovával zloděj. Ten se zamkl v jednom z pokojů a vlezl si pod postel, před Rufusem ale neměl šanci. Pes ho vytáhl za kotník a o zbytek se postarali jeho kolegové.

Policii volali do hotelu v Praze 9 ve středu 7. září o půl druhé ráno. Muž vešel dovnitř, ukradl klíče z recepce a postupně si odemykal pokoje.

„V tu chvíli ho přistihla ostraha, a tak se muž dal na útěk. Po příjezdu hlídek na místo se po něm rozběhla pátrací akce. Policisté propátráním hotelu zjistili, že jeden z pokojů je uzamčený zevnitř,“ uvedla v prohlášení pro novináře policejní mluvčí Martina Špryslová.

Když pokoj otevřeli, přišel Rufusův čas. Jeho psovod z oddělení služební kynologie ho pustil dovnitř. „Ten okamžitě podezřelého objevil schovaného pod postelí. Protože nehodlal svůj úkryt opustit a nebylo zřejmé, zda u sebe neměl zbraň, dostal Rufus povel a za lýtko ho vytál ven,“ popsala situaci Špryslová.

Zraněného muže ošetřili a předali záchranářům, kteří ho odvezli do nemocnice.

Osmatřicetiletý zloděj není ve světě zločinu žádným nováčkem. Trestaný je už třináctkrát, naposledy ho z vězení pustili koncem srpna, kde trávil šest let za majetkovou trestnou činnost. Za tento poslední čin mu hrozí další tři roky za mřížemi.

Osmatřicetiletého muže koncem srpna pustili z vězení, kde si odpykával šestiletý trest za majetkovou trestnou činnost. Jeho pobyt ve vězení ho viditelně nepoučil. V současné chvíli ho policisté prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu krádež, za což mu hrozí další tři roky za mřížemi.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, sluřební pes, zloděj, hotel, zadržení, postel, Praha, věznice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Eva Rocco

Dobře Rufus. Kousnout si do živého je potřeba. Teplákovec obecný zase půjde sedět, i když s naší justicí to nene tak jisté. Příště by měla úřadovat už Bereta.

Sobota, 10. září 2022, 08:52Odpovědět

VIDEO: Recidivistu schovaného pod postelí vypátral policejní pes. Ven ho vytáhl za kotník  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.