Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

VIDEO: Muž skočil na kapotu, aby zastavil ujíždějící zloděje

Pražští policisté pátrají po mužích, kteří nejdříve okradli a pak zranili staršího řidiče. Vzali mu příruční tašku a když chtěli ujet, řidič jim vyskočil na kapotu, ze které ho pak nebezpečnou jízdou odhodili.

K incidentu došlo v sobotu 20. srpna, když se jednasedmdesátiletý prodejce vracel z trhů v Praze 9. Zjistil, že má defekt kola, zastavil v ulici Sorkovská a chtěl kolo vyměnit. V tu chvíli mu jeden z hledaných z předního sedadla ukradl příruční tašku.

Muž si ho všimnul, běžel za ním a skočil na kapotu auta, do kterého nastoupil. „To je ovšem od újezdu neodradilo a na kapotě poškozeného vezli několik metrů, kdy kličkováním mezi vozidly byl poškozený odhozen z kapoty, před právě přijíždějící vozidlo v protisměru, které naštěstí stačilo zastavit,“ uvedla v prohlášení pro novináře policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Dodala, že lupiči prchli z Prahy a zraněný muž musel do nemocnice.

Podle policistů se zřejmě jedná o cizince, kteří si poškozeného vytipovali už na trzích a pak ho následovali. „Dále kriminalisté šetřením zjistili,  že se muži v Praze pohybovali od čtvrtka 18. srpna do soboty 20. srpna a je tedy předpoklad, že bydleli v hotelu, penzionu nebo jiném ubytovacím zařízení v Praze či okolí,“ sdělila Siřišťová.

Policie teď vyzývá recepční, obsluhy benzinových pump i širší veřejnost o pomoc s jejich nalezením nebo identifikací. Muži cestovali vozidlem značky Toyota Avensis bílé barvy s poznávací značky MPZ KA 5467 BE. 

Celý případ kriminalisté v současné chvíli prověřují pro podezření ze spáchání trestných činů krádež a těžké ublížení na zdraví, za což pachatelům v případě dopadení a odsouzení hrozí desetiletý pobyt za mřížemi," doplnila Siřišťová.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky policie, pátrání, krádež, zranění, auto, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Radnoty

Jaká je tedy MPZ vozidla? Celkem důležitý údaj, vypadá to jako UA?

Pátek, 26. srpna 2022, 12:39Odpovědět

VIDEO: Muž skočil na kapotu, aby zastavil ujíždějící zloděje  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.