Počasí dnes23 °C, zítra24 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

VIDEO: Nenapravitelný zloděj kradl hned po propuštění z vězení. Nejraději bral jízdní kola

Pražští kriminalisté dopadli celostátně hledaného zloděje, který nakradl věci čtvrt milionu. Nedávno propuštěný a třikrát trestaný recidivista vykrádal garáže, auta i kočárkárny, a bral cokoliv, co mělo nějakou hodnotu.

Z vězení, kde za svůj život strávil už skoro sedm let, propustili muže po posledním trestu teprve v dubnu. Sekat latinu vydržel jen měsíc, pak se vrátil k zlodějině. Po nocích začal vykrádat podzemní garáže, auta, kočárkárny i další objekty.

„Nutno podotknout, že jeho nejoblíbenějším artiklem byla jízdní kola, kdy v některých případech, na již dříve odcizeném kole, přijel na další místo činu, zde ukradl jiné kolo a původní dopravní prostředek tam zanechal,“ uvedla v prohlášení pro novináře policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Zkusil vykrást i obchod na Žižkově, tam ale v noci probudil majitele. Ten ho sice zahnal a ještě mu dal pár kopanců na cestu, zloděj ale uprchl.

Policistům se ho podařilo zadržet až v Letňanech, kde si na něj počkali v místě jeho bydliště. „V momentě, když se vracel ze svých nočních toulek, překvapili ho kriminalisté. Za užití donucovacích prostředků hmatů, chvatů a hrozby namířenou zbraní využili kriminalisté nejen k zabránění útěku podezřelého, ale i k překonání odporu, který při zadržení kladl,“ popsala Siřišťová.

U sebe měl třiatřicetiletý muž zlodějské náčiní i větší finanční hotovost, u něj doma pak našli ukradené věci a nářadí, které při trestné činnosti používal, včetně speciálního rozlamovače zámků.

„Policejní komisař prozatím muže obvinil z deseti skutků krádeží, porušování domovní svobody a poškození cizí věci, kdy je předpoklad rozšíření obvinění o další desítky trestných činů,“ dodala Siřišťová.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, zloděj, zadržení, vězení, Žižkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Nenapravitelný zloděj kradl hned po propuštění z vězení. Nejraději bral jízdní kola  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.