Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

VIDEO: Muž se zákazem řízení spěchal na motorce k soudu. Před policisty prchal několik kilometrů

Pražští policisté zadrželi muže, který i přes tři zákazy řízení sedl na motorku a vydal se do města. Mužům zákona ujížděl několik kilometrů, ohrožoval ostatní řidiče a způsobil dvě nehody.

Pozornost policistů z pohotovostní motorizované jednotky upoutal v úterý špatný technický stav motorky, zadní světlo bylo vytištěno na papíru a na stroji přilepeno izolepou. Když chtěli řidiče na Strakonické ulici zkontrolovat, odmítl zastavit a ujížděl jim.

„Ujíždějící motorkář ohrožoval ostatní řidiče, nerespektoval dopravní předpisy a způsobil dvě dopravní nehody. Druhá nehoda pro něj znamenala konec zběsilého ujíždění, protože čelně narazil do služebního auta dopravních policistů, kteří se do pronásledování také zapojili a nadjeli mu,“ popsal v prohlášení pro novináře policejní mluvčí Jan Daněk.

Při lustraci zjistili, že šestatřicetiletý muž má tři zákazy řízení do roku 2024 a je to sedmnáctkrát trestaný recidivista. K tomu ještě odmítl test na drogy.

„Při výslechu uvedl, proč si za řídítka motorky sedl, ač má vyslovený zákaz řízení. Prý zaspal a potřeboval se dostat v čas k soudu. Ten se konal kvůli tomu, že ho chytli, když řídil, ač měl řízení zakázané. Soud ten den tedy stihl a ten mu uložil dvacet měsíců odnětí svobody nepodmíněně,“ dodal Daněk. Za další přečiny mu hrozí až dvouletý trest.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky policie, zadržení, zákaz, recidivista

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Vaněk

Vidíte tu komedii? Naprosto vykastrovaná policie se nechá vodit za nos... Jak je možné, že už neleží zazipovaný v penále? Ale to nejde - zločinci mají v tomto zkorumpovaném havloidním státě svá PRÁVA, zatím co ti slušní mají své povinnosti... Děkujeme Chátro 77, takhle jsme si to představovali... :-(

Úterý, 2. srpna 2022, 19:20Odpovědět

VIDEO: Muž se zákazem řízení spěchal na motorce k soudu. Před policisty prchal několik kilometrů  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.