Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Majitel nechal psa v rozpáleném autě. Strážníci rozbili okýnko, pes čeká v útulku

Pražští městští policisté řešili další případ psa, který zůstal uvězněný v rozpáleném autě na přímém slunci v době, kdy se venkovní teplota pohybovala kolem třiceti stupňů Celsia. Psa na zadním platě kufru auta si všiml mladý pár, který procházel po Dvořákově nábřeží. Právě na popud dvou mladých lidí na místo dorazili strážníci, kteří psa z výhně vysvobodili.

Strážníci rozbili okno a fenka skončila v útulku

Strážníci zjistili, že všechna okna u auta jsou zavřená, pes nemá k dispozici vodu a ani během patnácti minut od doby, kdy muž kontaktoval tísňovou linku strážníků, se neobjevil majitel. Pes byl vodítkem přivázán k zadní sedačce a nereagoval na žádné podněty, pouze velmi silně dýchal s vyplazeným jazykem. K autu nikdo nepřišel ani během doby, kdy strážníci zjišťovali kontakt na majitele.

„Po vyčerpání všech možností se hlídka rozhodla pro násilný vstup do vozidla. Jeden člen hlídky pak uklidnil vystrašené zvíře, odvázal ho od sedačky a vyvedl ho ven. Strážníci následně kontaktovali státní policii, pracovníka úřadu městské části a odchytovou službu. Ta posléze převezla fenku do trojského útulku,“ popsala mluvčí strážníků Irena Seifertová.

VIDEO: Matka nechala batole v rozpáleném autě. Netušila jsem, že se něco může stát, řekla policistům, kteří dítě zachránili

Pražští policisté zachránili půlroční dítě, které matka nechala půl hodiny samotné v autě na Vinohradech na přímém slunci. Rozbili okno a zpocené plačící batole vytáhli. Když se matka vrátila, řekla jim, že si jen šla něco zařídit a netušila, že...

Majitel psa útulek stále nekontaktoval

Desetiletá fenka je podle strážníků v dobrém stavu a zatím je stále v trojském útulku, protože majitel, který se k autu dostavil hodinu a půl po vysvobození psa, útulek doposud nekontaktoval.

„Chtěli bychom se připojit k apelu kolegů ze státní policie, kteří v minulých dnech řešili uvězněné děti v rozpálených autech, aby také majitelé zvířat mysleli na zdraví svých čtyřnohých parťáků,“ dodala mluvčí strážníků. Případ si převzala státní policie. „Případem se zabýváme,“ potvrdila dnes naší redakci mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie hl. m. Prahy

Štítky pes, auto, počasí, vedro, útulek, Praha, státní policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Majitel nechal psa v rozpáleném autě. Strážníci rozbili okýnko, pes čeká v útulku  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.