Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Vrah z Vinohrad, který zastřelil zaměstnankyni úřadu práce, jde k soudu. Hrozí mu doživotí

Pražský městský soud dnes začne projednávat případ Jiřího Dvořáka, který loni zastřelil zaměstnankyni úřadu práce. Obžaloba ho vedle této vraždy viní z dřívějšího pokusu o vraždu pronajímatelky jeho bytu i z polití bývalé kolegyně kyselinou sírovou. Státní zástupkyně navrhla pro muže, jenž se podle kriminalistů mstil za domnělá příkoří, doživotní trest.

Vrah z Vinohrad se přiznal. Chtěl vraždit dál, motivem byla údajně msta

Útočník, který včera zastřelil ženu v Praze, se k činu přiznal. Muž s kriminalisty spolupracuje, činy popisuje a doznává se. V následujících hodinách a dnech bude zahájeno trestního stíhání pro několik trestných činů, mezi které patří i vražda,...

Ženu na úřadu práce na pražských Vinohradech zastřelil šestašedesátiletý pachatel v červnu 2021. Později vyšlo najevo, že úřednici už dříve vyhrožoval kvůli nepřiznání podpory v nezaměstnanosti. Policisté ozbrojeného střelce zadržela několik hodin po činu v centru Prahy. Ke skutku se podle nich přiznal.

Obžaloba uvádí, že muže popudilo také dřívější soudní rozhodnutí, podle nějž měl opustit byt, který i po skončení nájemní smlouvy obýval v pražské Libni. Na pronajímatelku nastražil střelné zařízení, které nakonec zranilo zasahujícího policistu. Pachatel navíc byt kompletně zdemoloval a počmáral hákovými kříži.

Z výslechu muže podle policie vyplynulo, že chtěl v páchání zločinů pokračovat, a to vůči lidem, s nimiž měl v posledních letech spory.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PČR

Štítky soud, vražda, střelba, Praha, Úřad práce České republiky, Vinohrady, Jiří Dvořák, Městský soud v Praze, Libeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vrah z Vinohrad, který zastřelil zaměstnankyni úřadu práce, jde k soudu. Hrozí mu doživotí  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.