Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VIDEO: Hádka o mobil skončila pobodáním. Lidi podezřelé z vraždy policisté zadrželi v metru

Dva lidé, kteří byli v celostátním pátrání, napadli v pondělí 30. května brzo ráno dvaatřicetiletého muže před obchodním domem ve Vršovicích. Celému incidentu předcházel konflikt mezi poškozeným a podezřelou, ve kterém šlo o mobilní telefon. K hádce se navíc přidal i přítel podezřelé, který muže několikrát bodl nožem.

Pobodání kvůli telefonu

Podezřelá žena po napadení poškozeného držela, tomu se podařilo z jejího sevření vymanit, takže před dvojicí utekl do vedlejší ulice. Po cestě na něj žena ještě křičela, že ho zabije a muž ve vedlejší ulici zkolaboval.

„Těžce zraněnému muži, kolemjdoucí zavolal zdravotní záchrannou službu, která jej převezla do nemocnice. Případem se ihned začali zabývat kriminalisté, kteří šetřením zjistili totožnost podezřelé dvojice a vyhlásili ji do celostátního pátrání,“ popsala začátek případu policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Muž i žena byli v celostátním pátrání

Podezřelou ženu našli policisté z oddělení metra, protože se jim příliš okatě snažila ztratit na eskalátorech v prostorách stanice metra na Florenci. Policisté ji doběhli a provedli u ní lustraci, díky které zjistili, že je žena v celostátním pátrání pro podezření ze spáchání vraždy.

„Jelikož měla hledaná u sebe psa, požádali ji, aby sehnala někoho, kdo ho vyzvedne. Následně si pro něj přišel přítel ženy, u kterého provedli kolegové kontrolu totožnosti. Muž byl taktéž v celostátním pátrání pro podezření ze spáchání stejného trestného činu jako jeho přítelkyně. Prohlídkou u muže policisté nalezli nůž a šroubovák. Dvojice byla omezena na osobní svobodě a eskortována na policejní služebnu, kde si oba převzali detektivové z oddělení vražd,“ popsala mluvčí.

Ženě hrozí dva roky, muži až dvacet let

Sedmatřicetiletý muž je obviněný z pokusu o vraždu, za což mu hrozí až dvacetiletý pobyt za mřížemi. „Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k podání návrhu na jeho vzetí do vazby, který nebyl soudem akceptován,“ uvedla mluvčí.

Detektivové obvinili i ženu, a to ze spáchání trestných činů nebezpečné vyhrožování a výtržnictví, za což jí hrozí až dva roky ve vězení.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky vražda, pobodání, metro, Praha, Vršovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ev Ik

A takhle se tu žije. Smažka někoho pobodá na ulici a soud nevidí důvod pro vazbu. Neuvěřitelné !!!! Nechci napsat, co napíšu, ale v USA by už seděl a jen tak by už nevylezl.

Středa, 8. června 2022, 06:31Odpovědět

Jiří Pokorný

Neuvěřitelné, neskutečně neuvěřitelné, že státní zástupce neakceptoval vzetí do vazby. Pokud ten chlap něco udělá, žaloval bych i státního zástupce. Tohle prostě hlava nebere.

Úterý, 7. června 2022, 14:00Odpovědět

VIDEO: Hádka o mobil skončila pobodáním. Lidi podezřelé z vraždy policisté zadrželi v metru  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.