Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VIDEO: Opilí mladíci v Praze založili šest požárů během jedné noci. Vše si natáčeli na telefon

Pražští kriminalisté řešili sérii šesti požárů, které zavinila skupina mladíků během pouhých dvanácti hodin na Žižkově. Žháři z neděle na pondělí zapálili kontejnerová stání, okrasné stromy, skladové prostory nábytkové firmy a nakonec i památkově chráněnou budovu na Žižkově. Škoda, kterou mladíci způsobili, dosahuje částky až osm set tisíc korun.

Policisté žháře dopadli sedm hodin po posledním požáru

Ke každému úmyslně založenému požáru vyjížděli pražští hasiči, případy se ihned začali zabývat také kriminalisté. Ti z ohledání požářišť a vyhodnocením kamerových záznamů z okolí míst požárů zjistili, že se na místě vždy vyskytovala skupina tří až čtyř osob.

„Operativním šetřením kolegové zjistili přibližnou lokalitu jejich výskytu a sedm hodin po posledním zapálení objektu je všechny zadrželi. Vzhledem k intenzitě žhářských útoků, zjištění, že k založení některých požárů pachatelé použili zakázanou pyrotechniku, se jejich zadržení neobešlo bez užití donucovacích prostředků,“ vysvětlila mluvčí pražské policie Violeta Siřišťová.

Mladík si vše natáčel na telefon

Mladíci ve věku od sedmnácti do třiadvaceti let se seznámili na sociální síti a po požití alkoholu a drog se společně vydali na noční výlet po Žižkově, při kterém se nejstarší z nich dopouštěl žhářských útoků. Ostatní jej sice následovali, ale zapalování se neúčastnili.

„Muž se ke všem založeným požárům doznal, kdy navíc disponoval i fotografiemi ve svém mobilním telefonu, neboť si své „umění“ sám dokumentoval. Komisař služby kriminální policie sdělil podezřelému obvinění pro trestné činy poškození cizí věci a výtržnictví,“ uvedla Violeta Siřišťová a dodala, že obviněnému, který je z rozhodnutí státního zástupce stíhán na svobodě, hrozí tři roky ve vězení.

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky požáry, oheň, zadržení, Praha, požár, Žižkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Opilí mladíci v Praze založili šest požárů během jedné noci. Vše si natáčeli na telefon  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.