Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

VIDEO: Žena zbytečně spustila alarm v muzeu. Způsobila škodu za tři miliony

Policie pátrá po ženě, která při návštěvě Nové budovy Národního muzea spustila požární alarm. Do místnosti zbytečně vypustila hasící plyn a způsobila tak škodu tři miliony korun. V případě odsouzení jí hrozí až šest let za mřížemi.

Alarm zkusila spustit dvakrát

Žena navštívila muzeum ve čtvrtek 31. března po šestnácté hodině. Vešla do jedné z místností a rovnou zamířila k tlačítku alarmu. To ale funguje jako blokační pro zrušení a blokaci alarmu a ke spuštění tak nedošlo.

„Ve vedlejší místnosti svůj pokus nepochopitelně zopakovala, rozbila ochranné sklo a zmáčkla tlačítko. V okamžiku tak spustila systém hasicího zařízení, spočívající ve vypuštění hasícího plynu, který z místnosti zasažené požárem vytlačí vzduch, a oheň tak efektivně eliminuje. Do místnosti zbytečně vypustila hasící plyn ze dvou několika set kilových nádrží, čímž způsobila škodu dosahující tří milionů korun,“ uvedl v tiskové zprávě policejní mluvčí Jan Rybanský.

Přizná se sama?

Žena ale neutekla bez povšimnutí okolí. Zachytily ji bezpečností kamery a vyfotili někteří z ostatních návštěvníků.

„Pokud máte informace k podezřelé, kontaktujte linku 158. Výzva platí i pro samotnou slečnu, aby své nepochopitelné jednání přišla policistům vysvětlit na kteroukoli pražskou služebnu," oznámil mluvčí.

Hrozí jí až šestileté vězení

Podle policie je žena ve věku 20 až 25 let menší postavy, mluví plynule česky a dle kamerových záznamů by mohla bydlet v okolí stanice metra I. P. Pavlova v Praze 2.

„Právní kvalifikace skutku je prozatím stanovena pro trestný čin poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení, z něhož je žena podezřelá. V případě dopadení a odsouzení jí hrozí až šestiletý trest odnětí svobody,“ dodal Rybanský.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, pátrání, muzeum, alarm, žena, poplašné zařízení, Národní muzeum, Ivan Petrovič Pavlov, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Žena zbytečně spustila alarm v muzeu. Způsobila škodu za tři miliony  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.