Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

VIDEO: Policisté zadrželi dvojici, která kradla v Praze. Muž pak vyhrožoval zdravotníkům uříznutím hlav

Pražští kriminalisté se od loňského prosince zabývali případem loupežného přepadení. Muž a žena se pod záminkou nabití mobilního telefonu dostali do bytu dvacetiletého mladíka na pražském Žižkově, který za svoji vstřícnost nakonec zaplatil. Podezřelá žena svému spolupachateli sdělila, že jí hostitel ukradl peněženku.  Muž mladíkovi pod touto záminkou přiložil nůž ke krku a mezitím pár ukradl televizi a elektroniku.

Muž při trestné činnosti používal nůž nebo mačetu

Muž a žena mladíka v jeho bytě zamkli a utekli. „Po podezřelých a odcizených věcech začali kriminalisté intenzivně pátrat, a to nejen dle popisu získaného od poškozeného mladíka, ale i dle záznamu z kamer městského kamerového systému, které během šetření tohoto skutku získali. V únoru kriminalisté dvojici ztotožnili a nebylo pro ně až tak velkým překvapením, že čtyřicetiletý muž a jeho o šestnáct let mladší spolupachatelka mají za sebou již bohatou trestní minulost zejména majetkového charakteru,“ popsala policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Muž při trestné činnosti používal nůž nebo mačetu.

Kriminalisté koncem února podezřelé zadrželi. „Vzhledem ke kriminální minulosti a z obavy, že by mohl být muž ozbrojen, byl zadržen za užití donucovacích prostředků. Následně byla zadržena i jeho spolupachatelka. K oběma podezřelým byla kriminalisty zadokumentována i další násilná a majetková trestná činnost, které se dopouštěli na území hlavního města Prahy,“ uvedla mluvčí a dodala, že dvojice byla obviněna ze spáchání trestných činů loupež, krádež a porušování domovní svobody.

Muž vyhrožoval zdravotníkům uříznutím hlav

Oba byli stíháni na svobodě, ale čtyřicetiletý muž jen do té doby, než v psychiatrické léčebně v Praze 8 vyhrožoval smrtí a uříznutím hlav zdravotnickému personálu, pokud nevyhoví jeho přání jej tam hospitalizovat. Zpacifikovat ho museli až policisté.

„Po rozšíření obvinění o trestný čin nebezpečné vyhrožování, byl komisařem podán podnět k podání návrhu na jeho vzetí do vazby, který Obvodní soud pro Prahu 3 akceptoval. Dvojici hrozí za jejich trestnou činnost desetileté tresty odnětí svobody,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky krádež, vyhrožování, Žižkov, Praha, zdravotnický pracovník, kriminalita, Obvodní soud pro Prahu 3

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Policisté zadrželi dvojici, která kradla v Praze. Muž pak vyhrožoval zdravotníkům uříznutím hlav  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.