Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

VIDEO: Muž najel na strážníka, táhl ho několik metrů, zranil ho a ujel po chodníku

Městští policisté řešili v pátek 18. března odpoledne případ, kdy se osobnímu autu zablokovala převodovka v křižovatce ulic Na Petřinách a Bubeníčkova Praze 6. Během čekání na odtahovou službu hlídka usměrňovala dopravu, ale drobné zdržení se nelíbilo jednomu z čekajících řidičů.

Řidič začal opakovaně troubit a nepřestal ani po upozornění na přestupkové chování. „Po výzvě k prokázání totožnosti se zamkl v autě a odmítal komunikovat. Strážníci přivolali státní kolegy a dál usměrňovali dopravu. Náhle se řidič prudce rozjel na chodník a narazil do stojícího strážníka. Ten se svezl tělem po kapotě a zachytil se o zpětné zrcátko. Vozidlo ho táhlo několik metrů, než se mu podařilo odskočit. Řidič nezpomalil a pokračoval v jízdě,“ popsala nepochopitelné jednání řidiče mluvčí pražských strážníků Jiřina Ernestová.

Strážníci začali muže pronásledovat, ten ujížděl v protisměru do ulice Ankarská, kde ho strážníci zablokovali svým autem. „Muž se opět zamkl ve voze a výzvy k vystoupení ignoroval. Když začal opět šlapat na plyn, rozbila hlídka teleskopickým obuškem přední okna, pomocí hmatů a chvatů vytáhla řidiče ven, svedla ho na zem a nasadila mu pouta,“ uvedla mluvčí.

Záchranáři, kteří na místo dorazili, rozhodli, že odřenina v obličeji padesátiletého muže nevyžaduje lékařské ošetření a strážníka s bolestmi nohy a zad převezla k vyšetření do nemocnice. „Podezření ze spáchání trestného činu šetří státní policie, zraněný strážník je v pracovní neschopnosti,“ dodala Ernestová.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie hl. m. Prahy

Štítky zranění, doprava, strážník, Praha, Petřiny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Muž najel na strážníka, táhl ho několik metrů, zranil ho a ujel po chodníku  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.