Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Senior vybral peníze ze Sberbank. O chvíli později ho okradli zloději, kteří si ho vytipovali

Klienti Sberbank si mohou ode dneška vybírat peníze na pobočkách Komerční banky, právě proto jsou u těchto bank dnes policejní hlídky, které dohlížejí na dodržování pořádku. Přesto už dnes došlo k případu, kdy si zloději vyhlídli seniora, který si šel vybrat peníze, aby ho vzápětí okradli.

Od dnešního dne si mohou klienti Sberbank, která na Evropském trhu končí, vybírat uložené peníze skrze pobočky Komerční banky. „Toho okamžitě využili zloději. Okradli seniora, kterého si po výběru v bance vytipovali a ten pak přišel o značnou částku peněz. Buďte prosím obezřetní, když u sebe máte větší obnos,“ uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Touto krádeží se pražští policisté zabývají od dnešního rána. Případ se stal v Platnéřské ulici v Praze 1. „Jednaosmdesátiletý muž si šel do banky na Václavském náměstí vybrat větší hotovost, kde si ho s největší pravděpodobností vyhlídka dvojice mužů. Ta ho sledovala až do Platnéřské ulice v Praze 1, kde ho jeden z podezřelých postříkal barvou a druhý nabídnul seniorovi pomoc s otřením barvy. Při tom mu odcizili tašku, ve které měl uloženou finanční hotovost,“ popsala policejní mluvčí nápaditý postup zlodějů.

Po pachatelích policie pátrá a celý případ prověřuje pro podezření ze spáchání trestného činu krádež. „Za to v případě dopadení a odsouzení hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi,“ doplnila.


Aktualizace: Policie dopadli muže podezřelé z okradení seniora, který si vybíral úspory ze Sberbank

Policie dopadli muže podezřelé z okradení seniora, který si vybíral úspory ze Sberbank

Včera jsme informovali o krádeži, která se stala v souvislosti s tím, že si klienti Sberbank mohou vybírat své peníze na pobočkách Komerční banky. Této situace využili dva zloději, kteří si vytipovali seniora a následně ho okradli. Dva muže...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky krádež, peníze, senior, Praha, Sberbank, banka, Komerční banka, Václavské náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Senior vybral peníze ze Sberbank. O chvíli později ho okradli zloději, kteří si ho vytipovali  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.