Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

VIDEO: Policisté dopadli zloděje, který byl v minulosti už šestnáctkrát trestaný

Pražští kriminalisté vypátrali muže, který se v Praze 1 ve dvou dnech dopustil dvou vloupání. Zloděj, který byl v minulosti trestán už šestnáctkrát a teprve v listopadu byl propuštěn z vězení, teď může v případě odsouzení strávit za mřížemi další tři roky.

Televizi neunesl

Šestatřicetiletý muž se nejdříve 20. února v brzy ráno dostal do hotelu v ulici Na Příkopě, v šatně pro personál ukradl univerzální magnetickou kartu, která slouží pokojové službě, a otevřel si dveře do jednoho z pokojů. Dvěma spícím hostům odcizil batoh s mobilním telefonem, platebními kartami a finanční hotovostí. Jeden z okrádaných se ale probudil a prchajícího zloděje pronásledoval hotelem až k hlavnímu vchodu, který mezitím recepční zamkla. „Recepční zavolala na tísňovou linku, ale ještě před příjezdem hlídky muž rozkopal boční vstup a utekl neznámo kam,“ uvedl mluvčí policie Richard Hrdina.

Hned druhý den v noci se muž vloupal do budovy úřadu ve Vodičkově ulici. Po lešení vedlejšího domu se dostal až do horních pater, kde si otevřel okno a po žebříku vylezl na střechu úřadu. Tam rozkopl dvoukřídlé dveře vedoucí do sedmého patra a postupně se dostal do několika kanceláří. „Odsud si odnesl osobní věci pracovníků a ze zdi vytrhl obrazovku, kterou však zanechal na střeše, protože ji nemohl po žebříku snést dolů,“ dodal Hrdina.

Spal ve vraku

Že se jedná o jednoho pachatele zjistili policisté až z kamerových záznamů. Podezřelého bez stálého zaměstnání a bydliště ale nebylo jednoduché najít, odhalili ho až při náhodné kontrole autovraku v ulici K louži v Praze 10, ve kterém hledaný spal. Policisté zjistili, že se jedná o výše zmíněného lupiče, kontaktovali kolegy z kriminálky a následně jim ho převezli rovnou na policejní služebnu.

Kriminalisté zjistili, že šestatřicetiletý muž byl na konci listopadu propuštěn z vězení, kde si odpykával čtyřletý trest za majetkovou trestnou činnost. V současnosti čeká ve vazební věznici na hlavní líčení, po kterém může, v případě odsouzení, strávit ve vězení další tři roky.

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky policie, vloupání, recidivista, Praha, věznice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Miki Axa

20x a dost!

Sobota, 19. března 2022, 11:31Odpovědět

VIDEO: Policisté dopadli zloděje, který byl v minulosti už šestnáctkrát trestaný  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.