Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

VIDEO: Agresoři brutálně zbili dva mladíky v centru Prahy. Jednomu způsobili těžkou újmu na zdraví

Dva mladí muži se v sobotu večer v jednom z barů v Bartolomějské ulici v Praze 1 seznámili s dvěma cizinci, se kterými se bavili až do ranních hodin. Jeden z nich pak nabídl, že mohou pokračovat v akci v soukromí, v jednom apartmánu, který má pronajatý. Mladíci souhlasili, a tak po půl sedmé ráno společně vyrazili do slibovaného apartmánu. Večírek však nepokračoval podle přestav mladíků.

V nedaleké ulici Lázeňská totiž byli svými kamarády napadeni a okradeni o mobilní telefony. „První z agresorů z nenadání udeřil pěstí do obličeje jednoho z mladíků, a poté co upadl na zem,  do něj společně s druhým mužem kopal ve snaze zmocnit se jeho mobilního telefonu. Útoku se neubránil ani druhý mladík, kterému také zasadili několik kopanců a poté mu z bundy odcizili i jeho mobilní telefon. Ihned poté oba agresoři z místa utekli neznámo kam,“ popsal policejní mluvčí Richard Hrdina.

Na místo přijeli policisté a záchranáři, kteří oba poškozené převezli do nemocnice na vyšetření. Jeden z napadených si odnesl několik podlitin a malou tržnou ránu v oblasti obličeje, ale druhý napadený na tom byl o poznání hůře. „Utrpěl tříštivou zlomeninu čelisti a přišel o tři zuby. Útokem navíc došlo k poškození velmi drahých rovnátek, které měl poškozený napevno přidělané na zubech. Celková škoda způsobená oběma útočníky tak byla předběžně stanovena na více než sto padesát tisíc korun,“ dodal Hrdina.

Krajští a pražští kriminalisté se okamžitě dali do práce, vyslechli oba poškozené a ti jim dali popis obou útočníků. Policisté podezřelé vypátrali až do jednoho z hotelů ve Strašnicích. „Operativci okamžitě vyrazili na místo a oba muže zadrželi přímo před hotelem v momentě, kdy nastupovali do přistaveného vozidla s řidičem, který je měl odvézt do jejich domoviny. K zadržení tak došlo, jak se říká, za minutu dvanáct, a to i přesto, že bylo teprve po osmé hodině večerní,“ uvedl policejní mluvčí.

Ukradené mobily měl jeden z podezřelých u sebe zabalené do alobalu, aby znemožnili jejich lokalizaci. „Oba muži ve věku dvacet a jednadvacet let jsou podezřelí ze spáchání trestného činu loupež, za což jim v případě odsouzení, s ohledem na způsobení těžké újmy na zdraví, hrozí až dvanáctiletý pobyt za mřížemi,“ uzavřel mluvčí.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky agresoři, napadení, zdraví, Praha, mobilní telefon

VIDEO: Agresoři brutálně zbili dva mladíky v centru Prahy. Jednomu způsobili těžkou újmu na zdraví  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.