Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Pražští policisté na silvestra zasahovali hlavně kvůli pyrotechnice. Zajistili deset lidí

Uplynulý silvestr byl podle pražské policie klidnější než oslavy konce roku před pandemií koronaviru. Policisté od pátečních šesti hodin večer do dnešních šesti hodin ráno vyjížděli na základě 500 oznámení na linku 158, největší počet telefonátů zaznamenali na Nový rok hned po půlnoci. Mezi nejčastější prohřešky patřilo pouštění pyrotechniky na zakázaných místech, policisté zasahovali u výtržností v ulicích a domácích hádek. Dnes to řekla mluvčí pražské policie Violeta Siřišťová. O minulé silvestrovské noci policisté v hlavním městě vyjížděli k 269 událostem, na přelomu roku 2019 a 2020 jich bylo asi o 50 více.

Policie na Václaváku řešila převážně neuposlechnutí výzvy

V silvestrovské noci policisté v Praze podle Siřišťové neřešili žádné zásadní problémy. Na Václavském náměstí ale zajistili deset lidí, převážně kvůli neuposlechnutí výzvy, jednoho člověka na místě zadrželi pro podezření ze spáchání trestného činu násilí proti úřední osobě, uvedla dále Siřišťová. O o šlo konkrétně neuvedla.

V hlavním městě je od předchozích novoročních oslav zakázáno používat na vybraných místech pyrotechniku. Patří mezi ně památková rezervace, přírodní parky a chráněná území, okolí vodních toků a ostrovy, přehrady a hráze. Zákaz platí i v okolí trojské zoo a domovů pro seniory a dalších pobytových sociálních zařízení. Policie na tuto vyhlášku upozorňovala prostřednictvím hlášení v českém a anglickém jazyce ze speciálně vybaveného vozidla. I přesto musela policie zasáhnout v případě asi deseti lidí kvůli porušení vyhlášky, většinou šlo o cizince, dodala Siřišťová.

Záchranáři vyjížděli při silvestrovských oslavách víc než čtyřistakrát. Jeden člověk přišel o část ruky

Pražští záchranáři zasahovali na silvestra a v prvních hodinách Nového roku u 421 událostí, z toho 31 přímo souviselo s novoročními oslavami. Proti loňsku, kdy platila přísná protiepidemická opatření, je to nárůst. Z dlouhodobého hlediska šlo o...

Lidé nerespektovali zákaz pyrotechniky. Pražské služby uklízejí po novoročních oslavách

Zákaz pyrotechniky pomohl s úklidem centra Prahy, přesto ho však lidé ne vždy dodržovali. Například na Václavském náměstí kolem půlnoci odpalovaly pyrotechniku desítky lidí. Pracovníci Pražských služeb však mají oproti jiným novoročním úklidům...

Uplynulý silvestr byl klidnější také pro pražské záchranáře a hasiče

Uplynulý silvestr byl klidnější také pro pražské záchranáře a hasiče. Záchranná služba zasahovala poslední den roku a v prvních hodinách Nového roku u 421 událostí, z toho 31 přímo souviselo s novoročními oslavami. Pražští hasiči zasahovali u 57 požárů způsobených zábavní pyrotechnikou.

Přestože pandemie koronaviru pokračuje, letošní silvestr se v metropoli konal za méně přísných pravidel než o rok dříve. Nebylo zakázáno pití alkoholu na veřejnosti, neplatil zákaz vycházení ani omezená provozní doba restaurací a barů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky pyrotechnika, zábava, policie, Nový rok, Praha, pandemie covidu-19, slavnost, silvestr, Václavské náměstí

Pražští policisté na silvestra zasahovali hlavně kvůli pyrotechnice. Zajistili deset lidí  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.