Počasí dnes8 °C, zítra8 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Silvestrovské veselí v Praze se opět obešlo bez větších požárů

Pražští hasiči během silvestrovského večera a noci vyjížděli k sedmapadesáti požárům způsobeným zábavní pyrotechnikou. Podle mluvčího hasičů Martina Kavky se jednalo o hořící zbytky pyrotechniky, křoviny, odpady a plastové kontejnery. Žádný větší požár hasiči ani letos řešit nemuseli.

„Vůbec první zásah v Praze měla jednotka z Krče, která vyjela čtyři minuty po půlnoci otevřít zabouchnuté dveře rodinného domu. Pražští hasiči nezasahovali jen u požárů, typickými zásahy během Silvestra a Nového roku bývají dopravní nehody nebo vyproštění většího počtu osob v kabině výtahu,“ potvrdil Kavka.

Hasiči kvůli silvestrovským a novoročním oslavám nemuseli navýšit počet sloužících mužů. „Sloužili jsme v plném počtu a k některým případům jsme povolávali dobrovolné jednotky,“ dodal Kavka.

Na Václavském náměstí v Praze vítali lidé nový rok pyrotechnikou. Stovky oslavujících bez roušek, z větší části cizinců, dlouho přes půlnoc přihlížely odpalování dělbuchů a jiných volně prodejných pyrotechnických výrobků. Policie přítomné z...

Oproti minulým letům, se přivítání nového roku 1. ledna 2022 v Praze obejde bez ohňostroje pořádaného městem nebo promítání na budovy, tzv. videomappingu. Kvůli pandemii covidu-19 se magistrát rozhodl, že akci pořádat nebude. Vítání nového roku se nekonalo ani před rokem. Minulý rok zasahovali pražští hasiči u 18 požárů, které souvisely se zábavní pyrotechnikou.

Ohodnoť článek

Foto HZS Praha

Štítky Praha, hasiči, požár, silvestr, Martin Kavka, zábavní pyrotechnika, nový rok, Krč

Silvestrovské veselí v Praze se opět obešlo bez větších požárů  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.