Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Muž se zbraní přepadl v Praze obchod. Policisté ho zadrželi krátce po činu

Ve středu 13. října večer přijali operátoři linky 158 oznámení o přepadení obchodu s potravinami v ulici U Slavie v Praze 10. Do obchodu podle oznámení měl přijít muž ve středních letech, na prodavačku namířil pistoli a chtěl po ní peníze. Ve strachu o život mu prodavačka dala několik tisíc korun z pokladny a muž se dal na útěk.

Hned poté na místo vyrazilo několik policejních hídek pátrat po okolí. Jedna z nich vyrazila na pomoc přepadené ženě, která byla v šoku, ale dokázala policistům lupiče poměrně dobře popsat.

V Bělocerkevské ulici si několik minut po přepadení jedna z hlídek všimla na autobusové zastávce muže, který vyběhl ze křoví a nastoupil do autobusu.

Muž byl oblečený pouze do trika s krátkým rukávem, což policistům přišlo podezřelé, jelikož venku bylo jen pár stupňů nad nulou. I když muže policisté zahlédli jen na krátký okamžik a z poměrně velké vzdálenosti, tak si všimli několika detailů k jeho popisu,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk.

Policisté tak autobus s podezřelým mužem začali sledovat. Po chvíli se podezření policistů potvrdilo, popis souhlasil, a tak mohli muž zadržet. „Jelikož měl být ozbrojený, tak se na místo sjelo více hlídek a zadržení proběhlo v autobuse za použití hrozby namířenou střelnou zbraní,“ doplnil Daněk.

K loupeži se jednatřicetiletý muž přiznal, policistům vydal uloupené peníze a ukázal místo, kam odhodil kuličkovou pistoli a své oblečení, které měl na sobě při přepadení.

Muž je nyní stíhaný pro trestný čin loupež, za který mu hrozí až deset let za mřížemi.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky krimi, policie, přepadení, Praha, obchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž se zbraní přepadl v Praze obchod. Policisté ho zadrželi krátce po činu  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.