Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Fingovaná loupež v Praze. Na benzince neloupil muž s nožem, byla to přítelkyně prodavačky

Pražští kriminalisté od začátku září vyšetřovali loupežné přepadení benzinky, kde měl maskovaný muž s nožem v ruce ukrást z kasy několik desítek tisíc korun. Detektivové začali prověřovat několik vyšetřovacích verzí a nakonec zjistili, že celá loupež byla fingovaná a lup si odnesly prodavačka a její přítelkyně.

Podle prodavačky loupil muž s nožem

V sobotu 4. září krátce po deváté hodině večer vyjížděli pražští policisté na benzinku v Mladoboleslavské ulici ve Vinoři, kde došlo k loupežnému přepadení. Tehdy policie uvedla, že do prodejny vstoupil maskovaný muž, hrozil prodavačce nožem a z kasy si odnesl několik desítek tisíc korun.

Kriminalisté začali případ prověřovat pro podezření ze spáchání trestného činu loupež a pachateli hrozilo až deset let za mřížemi. Detektivové se postupně zaměřili na několik vyšetřovacích verzí a po detailním šetření k přepadené ženě a osobám, se kterými se stýkala, zjistili, že celé přepadení bylo fingované.

Za peníze si žena koupila motorku

„Kriminalistům se ve velmi krátké době podařilo zjistit, že v prvopočátku žena, která měla být přepadena, se vzhledem k svému zatížení mnoha exekucemi, početné rodině a s tím spojenými výdaji, domluvila se svojí sedmadvacetiletou přítelkyní na tom, že nafingují přepadení a takto získané peníze si rovným dílem rozdělí,“ uvedl policejní mluvčí Richard Hrdina.

Kriminalisté shromáždili dostatek důkazů a 21. září obě ženy zadrželi. Při výsleších se pak obě k fingované loupeži přiznaly a uvedly, jak naložily se získanými penězi a kde se zbavila údajná pachatelka nože a oblečení tím, že ho spálila.

„Detektivové během realizace zajistili u mladší z obviněných žen motocykl, který si za odcizené peníze stihla pořídit. Kriminalisté obě ženy obvinili ze spáchání trestného činu zpronevěry, za kterou oběma hrozí trest odnětí svobody v délce trvání až pěti let,“ dodal mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky loupežné přepadení, benzinka, nůž, Praha, prodavač, peníze, Vinoř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fingovaná loupež v Praze. Na benzince neloupil muž s nožem, byla to přítelkyně prodavačky  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.